Is med blommor

the waves we make blomis
Iskuber med blomblad.

Sommarens drinkar blir extra fina och kalla med blommiga iskuber. Och det är hur lätt som helst att göra, bara du har koll på vilka blommor du kan äta.

Jag gick ett varv i trädgården och plockade några ätliga skönheter som lavendel, pensé och ringblomma.

the waves we make blomis

the waves we make blomis

the waves we make blomis

Lägg blombladen i vattnet i iskubslådan och frys in. Sedan kan du förgylla diverse drinkar med blommiga iskuber.

the waves we make blomis
Vill du ha lite mer ojämna bitar, eller större bitar till en bål. Då kan du ta en påse med vatten, strö blomblad i vattnet och frysa in.

blomma

Isblocken blir så otroligt vackra. Sedan tar du helt sonika en hammare, brödkavel eller vad du har till hands, och slår sönder isen till önskad storlek.

the waves we make blomis
Sönderkrossat isblock

Kolla in fler ätliga blommor på Allers, och på Allt om trädgård hittar du fler tips på hur du kan använda ätliga blommor.

Text och foto: Helena Johnzon Dahl

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *