GYU TARE YAKINIKUSÅS 牛たれ

Från Jonas Crambys bok Japansk Grillning bjuder vi på ett recept på Yakinikusås. Enjoy! 

japansas

 


GYU TARE

YAKINIKUSÅS

牛たれ

 

 

 

 

 

 

 
Precis som taren till yakitori och teriyaki är denna superenkla dippsås för nötkött baserad på den geniala sött-, salt- och umamikombon mirin och soja. Men där yakitorisåsen är djup och buljongig, teriyakisåsen söt och kletig, så är denna lättare,  enklare med en kick av syra från risvinägern så att den fantastiska köttsmaken verkligen ska komma fram.

ETT Lägg vitlök och ingefära i en kastrull tillsammans med soja och mirin. Koka upp, sjud 5 minuter innan du stänger av värmen. Låt stå 20 minuter. Sila bort skräpet och låt svalna.

TVÅ Tillsätt risvinäger, häll upp i en fin liten skål och börja dippa.

4 personer
1 vitlöksklyfta
1 tumstor bit ingefära, skivad
2 dl japansk soja
1 1⁄2 dl mirin
1⁄2 dl risvinäger

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *