Plånbok i näver av Emma Dahlqvist

Emma Dahlqvist är textildesigner och konstnär vars relation till näver började med en närmast anarkistisk attityd till slöjdtraditionen då hon med hjälp av laserskärning och origami undersökte textila kvaliteter i materialet. Emmas verk i näver har ställts ut nationellt och internationellt och tilldelats priser och utmärkelser, och hon har på sitt eget sätt också tagit sig an den mer traditionella näverslöjden. I boken Näver – fläta, tampa, vika – som är en hantverksbok får du lära dig om grunderna i näverslöjd – allt från var och när du hittar det bästa materialet i skogen till hur du plockar och förvarar det.

Här ser du ett av Emmas projekt, en plån i näver

 

 

Läs the waves intervju med Emma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *