Streetstyle – Nina Gomes

Vi träffade Nina Gomes 24 år på Kino i Göteborg

Vad har du på dig?

En kappa från Monki, jeans och klänning från Gina Tricot, skärp från Myrorna, skor från H&M och väskan är från Lindex.

Vad inspireras du av när du klär dig?

Jag klär mig oftast efter hur jag känner mig för stunden. Jag cyklar ofta, så det är viktigt kläder och skor är relativt bekväma. Jag jobbar med kläder och matas med ständig inspiration från olika håll. Kläder är en stor och kreativ del av min vardag. Jag bestämde mig för att rensa garderoben för ett tag sedan och endast ha kvar det som är 100% jag! Det hjälpte mig att slippa ha klädpanik, ett bra tips! Stilmässigt inspireras jag också av musik och andra konstformer. När jag reser hämtar jag också inspiration.

Tycker du att att det är viktigt att handla medvetet och gör du det själv?

För mig är det viktigt att vara medveten i alla handlingar i livet, inte minst konsumtion. Jag är uppvuxen med att handla mycket secondhand och älskar att fynda på loppisar, vilket för mig är ett mer medvetet konsumerande. Jag tror inte riktigt på att vi ska sluta konsumera helt, utan vi måste välja hållbara och medvetna sätt att göra det på.