Tisdagstema – Tallrikar och bestick

Dagens Tisdagstema är tallrikar och bestick. De vi använder här hemma är enkelt vitt porslin från Åhléns och IKEA. Jag har en dröm att en dag kunna dreja min egen servis men tills dess fungerar detta bra. 

Rapporten är så gott som klar (för dagen i alla fall) och J står för middagslagningen så jag ska ta och krypa upp i soffan och läsa ikapp lite bloggar! Fast först ska jag ta och sätta min fyndade 10 kronors tulpaner i vatten. 

13 Comments

 • Underbara bilder!! Och vitt porslin är bästa basen 😀 Så kan man instället satsa på färgade detaljer till dukningen. Dessutom så ser maten godast ut när den inte har andra färger att konkurera med 🙂

 • Härliga bilder! även på den fina vita keramiken! Kollade in länken du skickade och koftan är ju verkligen helt underbart söt även i den färgen!

  Du har säkert rätt i att ramen var slut på IKEA när jag var där för när jag hade kollat på hemsidan innan så hade jag sett att där skulle finnas i det måttet men sen blev jag lite förvirrad i allt ikea kaos när jag inte hittade den!

  Även om det hade varit lite nervöst att ses någon gång hade det ju varit väldigt kul måste jag säga! Vi får helt enkelt se när möjligheten dyker upp 🙂

  Kram och ha en mysig kväll.. utan rapportskrivande.. (usch.. sånt håller vi med på med..men de är sånt som bara ska göras!)

 • Vad skönt!! Det låter som en härlig kväll:) Jag kände mig precis sådär himla lugn och skön och mysig när jag sjönk ner i soffan med en kopp kaffe efter att alla "måsten" var gjorda:)

  Älskar dina små keramikvaser, så himla fina:) Du har allt god smak du;)

  Kram!

 • Men vilken härlig dröm du har. Hoppas att du ska nå det målet. Det blir nog extra gott att äta från tallrikar som man skapat själv.

  Ha det gott

 • Hej Maria!
  Vilka vackra foton! Ännu en gång!!!
  Fint porslin också! Tänk av det där lilla extra gör när man dukar! Nu ska här mumsas på semlor!
  Ha en bra kväll!
  Kram Anna
  Ps. Tack för ditt fina inlägg på min blogg!

 • Åh, så ljuvliga bilder. Jag hann inte ta några bra bilder… men blev ganska så ok för att vara tagna på kvällen när man hade noll befintligt dagsljus. haha 🙂

  Min svärmor gör sitt eget porslin. Jajamensan, hon har ett eget Pottery. Lovely! Jag har börjat få lite lektioner av henne. Har skrivit om det i dagens inlägg.

  Vi använder också IKEA och Åhlens tallrikar… blandat med arvegods och min svärmors keramik så klart!

  Ha en fin kväll.
  Kram kram

 • Inte illa med tulpaner för ynka 10 kr. Ranunklar är så himla söta. Du är så duktig på att fota. Du får till den där känslan i varje bild. 🙂

  KRAM

 • Vilka vackra bilder!!!

  Vi har likadana vita tallrikar och jag gillar just för att de är enkla, men ändå snygga 🙂

  Hoppad du får en mysig kväll

  Kramar Bella

Kommentering är stängd.