Saltå Kvarn Smakråd – del 1:2

BULGUR

Andra produkten som skulle testas och utvärderas i första delen av Smakrådet var bulgur. Just bulgur är inget vi ha haft hemma på väldigt läge av någon anledning jag faktiskt inte kan komma ihåg. Vi bytte ut bulguren mot quinoa och jag ska säga att jag var en aning tveksam till hur jag skulle känna för bulguren nu.
Varken jag eller J var egentligten så hunriga därför blev det en enkel och lätt middag som intogs på balkongen med varsin gaffel och en skål med ljummen bulgursallad med tabouleh influenser.

BULGURSALLAD MED GETOST
2 dl bulgur
Grönsaksbuljong
Ett paket körsbärstomater
Ett knippe bladpersilja
1/2 stor rödlök
ca 100g getost
1/2 liten citron
1-2 msk olivolja
Salt och peppar
Koka bulguren i grönsaksbuljongen enligt anvisningar på paketet. Klyfta de små körsbärstomaterna, hacka löken och persiljan grovt. Blanda allt i en skål och smula ner getosten i lagom bitar. Smaksätt med citronsaft, olivolja, salt och peppar. Dekorera med några fina blad och njut!
OMDÖME
Jag blev positivt överraskad av bulguren och kan inte alls minnas varför vi valde att utesluta den. Jag gillar de stora kornen som ger struktur och bjuder på lite tuggmotstånd. Plus får den även för färgen. Detta recept kan jag verkligen rekommendera, det blev jättegott. Både jag och sambon ger två tummar upp!

9 Comments

 • Det är så skoj det här med smakrådet tycker jag. En massa nya idéer, tips och råd. Ditt recept både låter och ser gott ut

 • Det där såg gott ut och dessutom är det vegetariskt vilket passar mig perfekt! 🙂

  Kul att du är med i smakrådet!

  Jag önskar dig en fortsatt fin dag!
  Kram Sofia

 • Heeej, du är så söt som kikar in och undrar om jag är OK, det är jag:) Det är bara väldigt mycket annat som pockar på min uppmärksamhet (läs jobbet) Snark! Dessutom är min älskade mac superseg att starta, tror den börjar bli aningens för full med foton på både det ena och det andra! Tur för mig att jag sköter mig så bra så att jag får fina presenter av mig själv, som en Iphone, woho:D

  Kul att du får vara smakråd! Duktig då är som lagar mat och donar, allt du visat ser supergott ut! Själv slängde jag ihop quornfärssås idag, på höjden av vad jag orkade, hehe;)

  Kram på dig sötis, hoppas du har en fin kväll!

Kommentering är stängd.