.mary rosebud

Då har mina små pelargonsticklingar fått komma ner i nya krukor. Ja eller nya är dom väl egentligen inte. Gamla patinerade krukor som stått i en slottsträdgård men som nu på kungligt vis bor här hemma i 30-talslägenheten. Jag har aldrig drivit upp perlargoner själv förut så jag började med att köpa blyga två sticklingar av min favorit, Mary, en vit rosenknoppspelargon. Jag vet att man ska tukta dem ganska hårt men av någon anledning så skär det lite i hjärtat av tanken på att beskära dessa bräckliga små plantor. Men det ska nog gå bra. Krukorna ska få stå på gamla blåvita porslinsfat i olika utförande men på loppisrundan hittade jag bara ett så jakten fortsätter. Ett mon amie skulle ju inte sitta helt fel.

Sekatören från Joseph Bentley införskaffade jag för några veckor sedan när trädgårdssuget och vårlängtan blev för stor. Min gamla sekatör försvann mystiskt i flytten så det var helt enkelt dags för en ny. Denna ljuvliga skapelse kommer från butiken Hemlängtan och i min beställning därifrån följde det med en annan praktiskt trägårdspryl men den får ni se en annan gång.
FIN LÖRDAG!

12 Comments

 • Grymma bilder som vanligt! Måste spana in sekatören, behöver en jag också och den där var lite finare än de som finns i blått och oranget..lite mer våran färgskala! 🙂

 • Mysigt! Så fina bilder..och fint med blåvita fat till krukorna! Jag måste få plantera lite jag med snart, men det känns inte riktigt läge för det nu;)

  Jag är nog lite inne på hus ändå.. har sneglat på ett ett tag men mamma skvallrade om att läget var sådär (lite mörkt inne i skogen). Men alltså jag är så himla nyfiken på att åka och kolla så jag snart spricker (tror inte A är så sugen på att åka imon då vi ska åka nästa helg ändå) 😛 Ni har köpt er lägenhet va? Hur lär man sig om allt vad topp- och bottenlån, amorteringar och grejer heter? Har försökt läsa lite men lir helt snurrig:D VILL HA! (kände att jag måste lufta detta med dig) Haha..

  Hoppas du har en mysig kväll, jag ska strax hugga in på trippellager kladdkakan med after-eight som jag bakade igår, muuuuums! Kram!

 • hej maria!
  nä men flitigt värre. önskar att jag osså haft lika gröna händer.
  jag är urkass på växter.
  fortsatt mysig helg i vårsolen som gör en så sjukt glad :).
  kram//jennifer

 • SÅÅÅÅ fina bilder:) Jag gillar verkligen din blogg..underbar inspiration.
  Jag önskar dig en skön vecka med vårsol:)

  LOVE Maria på inredningsvis.se

 • Åhhh, kliar i mina fingrar också efter jord och grönt och liv. Försökte övervintra mina pelargonier från i somras, men jag vattnade nig ihjäl dem, som vanligt, så kanske jag får spana efter några sticklingar då att sätta i jord.
  Härliga bilder verkligen, riktigt sådan härlig känsla i dem.
  Fin start på veckan!
  Kramar Jenny

 • Oj, vilken lycka att ha såna fina krukor! Ska ut på jakt någon dag och hoppas jag hittar några fina..

Kommentering är stängd.