.ladurée

Igår mötte jag upp med en av mina allra bästa vänner som jag inte hunnit träffa på ett par veckor. Hon har nämligen varit i Frankrike och semestrat. Å va tror ni inte denna fantastiska kvinna hade med sig till mig i födelsedagspresent!? Jo helt ljuvliga riktiga macarons från det berömda Ladurée. Bästa Caroline, tack! Jag har sen tidigare lovat att bjuda henne på mina egengjorda macarons men nu börjar jag fundera på om jag kanske ska dra ut lite på det så att hon inte minns smaken på dessa….
Mamma är här idag och vi sitter och jobbar. Trevligt med sällskap vid arbetsplatsen (läs köksbordet). Det vräker ner snöblandat regn utanför fönstret men med en stor mysig kofta och tekannan fylld till bredden håller jag mig ändå varm. Detta aprilväder alltså, tror jag blir tokig! Nähä, nu tror jag bestämt att det är dags för lite förmiddagsfika. Ja mer än så behöver jag kanske inte skriva… 😉
HAPPY FRIDAY!


Inga kommentarer

 • Ååååh jag blev helt lyrisk när jag såg dina bilder med den vackra påsen samt innehållet. Äntligen! Nu har de öppnat nu tänkte jag. Men ack, de var från Frankrike….

  Ha en alldeles underbar fika och mys inne!

 • Vilken underbar present! Jag var i Paris i höstas och frossade i alla vackra macarons.

  Appropå vädret, stackare! Fy bubblan för snö nu. Ni får flytta ner till västkusten istället – vi hade 14 grader och sol igår 😉

  Kram, kram.

 • hej maria!
  tack för din fina kommentar. du är för snäll :).
  live ti allmänhet driver mig till vansinne ibland :).
  men förmodligen stärker det en rejält, eller det gör det. det vet jag av egen erfarenhet :).
  gud. himmelska macrones. smörsmaken. njut, njut, njut.
  du e så grym med kameran!!!
  kram//jennifer

 • It's such a shame there is no Larudee in Canada, at least no that I know of. Their sweets are pure indulgence! My personal favourites are the raspberry ones. Whenever I'm in London I go to Covent Garden and buy a whole box of 8. You just brought my macaroon memories back…

 • Jag ska inte vara avis..jag ska inte vara avis..jag ska inte vra avis.. Gah!! OKej,jag är avis 😉

  Traskar jag till dina krokar för fotografering kommer jag gärna upp på ett besök! 🙂 Du kan få lyckan att bjuda mig den där goda zucchinipastan med räkstjärtar som du bloggat om förut. Jag tar med mig macarons 😉 😛

 • Vilka fina fina bilder du tagit. Och vilken fin vän , alltid kul när någon ansträngt sig så för att få till en bra present! Önskar dig en skön helg! Med vänlig hälsning, Ida

 • heeej vännen! hoppas allt går bra me skolan och allt annat roligt som du har pågång: )det är inte så länge tills vi ses igen, å ska ta på löparskorna. gör ett försök igen med bloggen så får vi se hur länge det håller den här gången: ) kramen!

 • ÅH vad fina bilder det blev! Nu ångrar jag nästan att jag inte behöll macaronsen för mig själv… 🙂

 • Gott det ser ut och lika vackra bilder som alltid! 🙂

  Nu har även jag sett dokumentären om Modets offer som du tipsat om så många gånger. Men vad tusan ska man köpa när man verkligen är i behov av något nytt? Jag tror ju att minska konsumtionen rent allmänt är ett steg i rätt riktning men som sagt när man verkligen är i behov av nått nytt vart borde man då vända sig? Äkta ekologiska kläder vekar ju inte vara lätt att finna?

  Kram

 • Tack snälla du!

  Ja men visst blir man berörd! Nästan så att det känns lite hopplöst men det vänder. Det finns faktiskt en hel del märken som säljer ekologiskt men det är såklart en väldigt liten del av det totala. Titta in på tex. Hildur.se, där finns ett litet utbud men man kan alltid titta på vilka märken det är och sen söka vidare efter dom. Jag håller dock helt med dig när det gäller konsumtion, det gäller att minska där i första hand för då gör man en stor skillnad. Satsa istället på ett dyrare plagg som har bra kvalité och håller i längden både ur slitagesynpunkt och mode. Även second-hand marknaden som blommat ut på senaste tiden är ju ett bra alternativ.

  Gillar ditt inlägg om konsumtion. Tycker det är bra att du skriver om det!

  Fin dag! Kram

Kommentering är stängd.