EKOLOGISKT GARVAT FÅRSKINN

Förra helgen fick jag så mitt fårskinn som jag väntat på sen i höstas. Det var ett av lammen som gick och betade på ängarna runt Gården i somras och som fastnade på bild här. Visst känns det lite konstigt att jag matat det här lammet men samtidigt tycker jag att det är mycket bättre att veta att det har haft det bra, inte behövt stressas upp för att köras till ett slakteri och bara ätit riktigt foder och obesprutat gräs. Vi köpte faktiskt hela lammet och har fortfarande en massa gott kött i frysen som vi lagat fina grytor på hela vintern. Att jag fick vänta på skinnet berodde på att jag ville ha det ekologiskt garvat vilket innebar längre väntetid. Men det gör mig faktiskt ingenting, nu vet jag att det är fritt från tungmetaller och annan skit så den dagen det kommer ligga ett litet pyre där på behöver vi inte oroa oss.

Nu hoppas jag att det här blir de sista vinterbilderna på bloggen för ett tag. Tempen orkade sig faktiskt över nollan idag så jag har hopp om vår trots allt.
FIN SÖNDAG!

Inga kommentarer

 • Fint skinn! Jag skulle också vilja ha ett men jag får köra med fusk om jag inte ska nysa ihjäl mig på kuppen.
  Ja nu kö vi vår tycker jag också! Det är mycket snö som ska smälta så det är lika bra att den sätter igång NU!! Ha en bra vecka! Kram!

 • Jag såg takdropp idag och det gav mig hopp om vår.

  Så annorlunda att ha följt ditt fårksinn hela vägen från början till en ny början. Jättefint!

  Ha det gott

 • Sådär gör vi också varje år. Köper ett helt lamm. Och så vet man vad man stoppar i sig. Och köttet smälter ju i munnen på en. Men söta är de … de små lammen.

  Kram från mig som sitter på ett av mina 10 fårskinn som ligger här och där i hemmet & i stugan. Lovely! (alla från små frigående och ekologiska får – så klart!!)

 • So beautiful with the old wooden chair! Spring is well on its way here in south England, +9C, daffodils, snow drops and primroses everywhere. Hang in there! : )

 • Åh vad fint!

  Jag skulle vilja köpa ett bra ekologiskt skinn till lillebror. Till storasyster köpte vi ett från en gård på vårt lantatälle, men det är inte ekologiskt garvat så det har jag lite dåligt samvete för, men då tänkte jag mest på att jag ville att djuret skulle haft det bra. Kanske måste bli två skinnköp nu istället… Säljer den gården där du köpte ditt till allmänheten?

 • Oj, ja men då är det perfekt att det finns fusk! 🙂 Allergier ska man inte leka med. Jo, jag trodde att vi hade en överenskommelse med vädergudarna om vår men här har det snöat i två dagar nu…..

  Ha ne fortsatt fin vecka!
  Kram!

 • Jo men vad hände sen? Nu har det snöat nog tycker jag, dags för vår!!

  Haha, jo det är lite annorlunda men jag gillar det. Det känns fint på något sätt. 🙂

  Sköt om dig! Kram

 • Ja, men det är ju så smart och så känner man sig så rik när man vet att man har frysen full med en massa bra kött. Så härligt lyxigt med 10 fårskinn! Underbart! Vi kommer fortsätta och ta ett lamm såhär varje höst så så småningom kanske vi närmar oss tio också 😉

  KRAM!

 • Thank you! Åh, that sound lovely!! We had snowfall again the last two days….I'm longing for spring to get here. Soon!! 🙂

 • Äh, man ska inte ha dåligt samvete för något man redan gjort. Man kan ju faktiskt inte göra allt! Dessutom valde ni ju medvetet så att djuret skulle haft det bra, det tycker jag är jätteviktigt. 🙂 Gården i det här fallet är den gård som min mamma har (utan djur) och det var grannens får. Tyvärr var det bara några få, dom har ingen stor uppfödning och jag tror inte att det finns några kvar. Jag kan kolla och återkomma i så fall. Ska se om dom kan vara intresserade av att sälja vidare några nästa höst/vår annars. Får hålla er uppdaterade via bloggen. 🙂

Kommentering är stängd.