Thips nässelomelett

Nässelomelett

I vårt senaste avsnitt av Odlarna delade fantastiska Sutip “Thip” Austad med sig av sin odlingshistoria – en gripande livsberättelse som kommer med både tårar och skratt.

Nässlor har spelat en alldeles särskild roll i Thips liv, och förutom att de hjälpt henne när hon varit i kris fick vi veta att hon använder späda nässelskott till omelett. Igår testade vi enligt hennes anvisningar och det blev verkligen smarrigt. Vi älskar nässelsoppa båda två, men kul att utöka repertoaren av nässelrätter.

Nässelomelett inspirerad av Thip:
(för två pers)

75 g nässelskott
3 ägg
1,5 dl vatten
1/2 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
rapsolja att steka i

Pensla pannan med olja och lägg i nässelskotten. Ställ på spisen på medelhög värme medan du vispar ihop övriga ingredienser. När nässelskotten sjunkit ihop är det dags att hälla över smeten. Då äggen börjar stelna i botten och längs kanterna kan du sticka ner en stekspade och lyfta lite så att ny smet kan rinna ner under. Ovan serverad med smörstekta humleskott, späda kirskålsblad, körsbärstomater och gräslök.

//Anna och Olof

Ps: Missa inte Thips superfina bok Den asiatiska köksträdgården som kom ut för några veckor sedan. Innehåller både recept, odlingstips och delar av hennes livshistoria.

Se även:
Naturens skafferi
Dagens skörd

Tags from the story
, ,

4 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *