Söndag, ny vecka och regn

sofia_tegnefur_portfolio.bmp-063
I skenet av några stearinljus sitter jag uppkrupen i fönstret och med regnet som smattrar rogivande mot rutan skriver jag ner planer för kommande vecka. Förhoppningsvis blir vädret bättre så att jag kan ge mig ut på några efterlängtade utflykter. Efter förra veckans något ambivalenta och paralyserade tillstånd som uppkom pga av all tid som plötsligt finns till hands känner jag mig nu otroligt peppad för en kreativ vecka och en relativt lång to do-list att ta tag i.

IMG_0672
Även om veckan som tar slut känns som ett dimmigt moln inser jag att jag har hunnit med en hel del. Jag har postat viktiga brev, inhandlat skönlitteratur för sommarens lata dagar och en bok inför vår resa till Mauritius, köpt en alldeles för dyr ekologisk vattenmelon, redigerat bilder från förra helgens bröllop, sett alldeles för mycket fotboll och titta bara på all god mat jag ätit och fotograferat: 

Ny mapp (2)-001
Den kommande veckan kommer bestå av mycket mailande, att boka in roliga och viktiga möten, provlaga och fotografera midsommarrecept, åka på ett par utflykter, förhoppningsvis besöka en loppis, ta långa promenader i skogen och fotografera. Jag har sagt det många gånger förut, men att gå ut i skogen utan mobiltelefon, endast med min kamera – det är inget som får mig så avslappnad som det. I kombination med långa löpturer går min kreativitet i taket och idéerna avlöser varandra i sådant tempo att jag knappt hinner skriva ner dem. Men när dessa tillfällen kommer är det bara att greppa pennan och skriva för glatta livet. Nu hoppas jag att jag ska kunna förvandla den kommande veckan till ett kreativt kaos som jag sedan får ägna många dagar åt att trassla ut. Nu är ambivalensen som bortblåst och jag kan knappt bärga mig inför den kreativa storm som kommer slå till när som helst nu. Är inte det en fin känsla att avsluta en vecka med så säg <3


sofia_tegnefur_portfolio.bmp-082

DSC_0555

 

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *