Om juni + länkkärlek

Juni har verkligen varit en händelserik månad och det känns som att jag har hunnit med så mycket. Sommaren och värmen är äntligen här och jag har hunnit med både balkonghäng och diverse utflykter. I det här inlägget tänkte jag att vi skulle titta på vad jag gjort och vad jag ätit under månaden. Dessutom tänkte jag dela med mig av länkar till fina saker jag sett eller läst eller bara gillat under juni.

I början av juni hyrde vi en bil, klädde upp oss i kostym och klänning och lämnade Stockholm bakom oss. Efter att ha susat fram mil efter mil bland ängar, åkrar och lummiga träd nådde vi havet. En kort färjetur och några kilometers bilfärd senare var vi framme vid det finaste slottet man kan tänka sig. Där skulle våra vänner gifta sig och efter det finaste bröllopet, trevligaste middagen och dans på slottet halva natten var det dags att sova och sedan åka hem igen. Juni började på bästa tänkbara sätt!


Juni-2
Juni fortsatte med alldeles för mycket kaffe, förmiddagar på balkongen, alldeles för sena luncher och en rad utflykter. En dag begav jag mig ut till Rosenhill där jag hälsade på grisar och spanade in ekologiska odlingar. En tur till Drottningholm blev det också där jag strosade runt och åt färska dadlar på en bänk under ett träd. Ska visa bilder från båda dessa utflykter sen. En varm dag tog jag cykeln och trampade iväg till ett stort naturreservat som finns i närheten av där vi bor. Där vandrade jag omkring bland träd, mossbeklädda stenar och blåbärsris en hel eftermiddag.

Juni-001

Juni-003

Det som jag lagt överlägset mest pengar på under juni månad är färska, ekologiska dadlar. Det har hänt mer än en gång att jag ätit dadlar till lunch. Alltså, bara dadlar, inget annat. Nummer två på listan över saker jag köpt mest av måste vara jordgubbar. Färska, ekologiska och lokalt odlade jordgubbar. Har aldrig ätit så söta, goda och fina jordgubbar som dessa. Tittar man på mina matinköp skulle man kunna tro att dadlar och jordgubbar är det enda jag ätit under månaden som gått, men så är det ju såklart inte. Nedan finns bilder på andra saker jag ätit och recepten till dessa hittar ni såklart här på bloggen. I slutet av juni var det ju midsommar och jag tog fram en rad olika recept för denna sommarhögtid. Här kan du hitta matiga midsommarrecept och här hittar du receptet på min bästa veganska och glutenfria sommartårta (bilden längst ner till höger här nedan).

Jag avslutade juni med att möta upp mamma inne i Stockholm, promenera genom Gamla Stan till Slussen. Vi köpte tofuglass och fortsatte sedan till Fotografiska där vi spanade in utställningar om/av Bryan Adams, Nick Brandt (min favoritfotograf) och Greta Garbo. Ett par timmar senare var vi klara och traskade då till Falafelbaren och köpte med oss falafelsallader och sötpotatisfries. Med kurrande magar satte vi oss på Djurgårdsfärjan och åkte till Djurgården. Vid Waldemarsudde slog vi oss ner och njöt av maten innan vi fortsatte till Rosendahl där vi strosade runt bland alla vackra blommor och fruktträd.

_DSC0211

_DSC0176

Vi tog sedan spårvagnen in till stan igen och efter en snabb kopp kaffe åkte jag hem och bytte om. På kvällen vankades det nämligen grillfest med alla grannarna. Jag åt veganska och glutenfria burgare bestående av grillad aubergine och paprika och himmel vad gott det var. Till maten serverades det ekologisk, glutenfri (!) öl och medan vi åt spelade ett liveband en massa bra musik. En fin kväll med trevliga grannar som får sätta punkt för juni månad detta år. Nu kliver vi in i juli och då väntar många spännande äventyr som ni kommer få se mer om här på bloggen. Jag kommer vara på semester men bloggen kommer jag såklart att uppdatera ändå! Nu tycker jag att det är hög tid att vi tar en titt på vad jag har läst och sett under månaden som gått:

  • Fina Matilda har skrivit ett superbra inlägg om hur man driver upp sin egen avokadoplanta. Jag håller på att driva upp en planta själv i detta nu så jag hoppas att den tar sig och gror snarast. Matilda har även tipsat om hur man tar sticklingar från basilika och för en basilikaälskare som jag var det ett av de bästa tipsen på länge. Måste testas!
  • Underbara Ruth som driver bloggen Hungryheart.se är DIY-mästarinnan själv och jag imponeras ständigt över hennes fantastiska skapelser. Men, eftersom jag är en matfantast så blev mitt länktips inte något fint DIY-projekt utan ett recept. Ruth kom nämligen på den briljanta idén att göra syrénglass, hur gott låter inte det?
  • Sofia som driver bloggen hildas.se är en fantastiskt härlig tjej som skriver och fotar så fint, så fint. Hennes inlägg om att sätta mål i livet och sätta sig ner och fundera över vad man faktiskt vill ha ut av tillvaron borde alla läsa och inspireras av.
  • Såhär i sommartider kan man ju inte få nog av glass och vad passar då bättre än körsbärsglassar gjorda av Evelina? Receptet på glassarna finns här och på Evelinas blogg finns dessutom många andra underbara recept att spana in.
  • Linda Lomelino är bakdrottningen nummer ett och en av mina idoler, om man nu kan säga att man har idoler som vuxen… Hennes bilder är helt magiska och hennes böcker likaså. Eftersom hon precis släppt en ny kokbok om pajer (som jag för övrigt måste införskaffa snarast) passar det ju bra att jag tipsar om hennes recept på jordgubbs- och rabarberpaj med fläder. Dessutom ger hon tips på hur man undviker att pajen blir för vattnig, vilket i stort sett alla mina pajer blir. Jag har skrivit ner Lindas tips och sparat i min receptbok så att jag kommer ihåg det framöver.
  • Marta Greber driver en av mina absoluta favoritbloggar och en tidig morgon i juni åkte hon iväg för att äta focaccia med frukt och bär vid en sjö. Fotona från denna morgon är helt fantastiska och jag har nog sparat varenda ett till min Pinterest. Inlägget finns här.

Juni-006

3 Comments

    • Åh men det var så lite så! <3 Och tusen tack själv! Men gud vad klantigt, jag som trodde att jag hade dubbelkollat alla länkar 🙁 Nu har jag i alla fall ändrat så att adressen är rätt. Stor kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *