Livet på landet 

thumb_IMG_3912_1024

Under dagarna i sommarstugan har kameran gått varm och minneskort efter minneskort har fyllts med bilder från skogen, stunder vid sjön och promenader på grusvägar och smala stigar. Korgar har fyllts med blåbär och det har arbetats på tomten. Kalla dopp i sjön har varvats med att flytta stenar, såga ner träd och klippa buskar. Livet på landet är utan tvekan idylliskt, men det krävs också mycket jobb för att hålla efter alla buskar och träd som gärna växer sig halvvägs till himlen om man bara tillåter dem. Men när allt jobb är klart kan man med gott samvete sätta sig på altanen och njuta av utsikten med en kopp kaffe eller ett glas vin i handen. På landet behövs inga skärmar eller apparater, nej istället står naturen för underhållningen och det slår tekniken med hästlängder. Lugnet och den stressfria miljön gör en så harmonisk inombords och man mår så himla bra.

Stugans mörka vrår passar dessutom perfekt för att fotografera mat så jag har passat på att laga och fota så mycket mat jag bara hunnit. Ljuset och skuggorna faller på ett sånt där perfekt sätt att man bara har att ställa dit tallriken och trycka av på kameran. Bilden blir bra utan att man behöver anstränga sig minsta lilla och det är ju både tidseffektivt och ostressigt. Några av recepten kommer upp här på bloggen snart, medan andra kommer att dyka upp i olika tidningar framöver. Nu tänkte jag dela med mig av några av alla de foton jag tagit under dagarna i stugan. Ha en fortsatt fin söndag <3

livet_pa_landet_-001

livet_pa_landet_-002

livet_pa_landet_-003

livet_pa_landet_-005

En morgon gick jag upp före solen för att gå ut och fotografera när naturen vaknade upp. Ute var det helt tyst och bara jag och djuren var vakna. När de första solstrålarna letade sig upp över grantopparna hälsade jag på nyfikna kor och njöt av den friska luften.

livet_pa_landet_-006

livet_pa_landet_-012

livet_pa_landet_-008

livet_pa_landet_-010

livet_pa_landet_-011
Det plockades blåbär och smultron och promenerades bland övergivna sommarstugor. Och så blev det en och en annan kaffepaus såklart. Ibland med välförtjänt kanelbulle. Dessutom passade jag på att mysa med katten så mycket som möjligt och så bjöd jag på bäriga frukostar och vegetariska bönpannkakor (recept kommer snart).

livet_pa_landet_-014

namnlös mapp 6

livet_pa_landet_

livet_pa_landet_-015
livet_pa_landet_-016

livet_pa_landet_-007
namnlös mapp 61
thumb_IMG_3725_1024
thumb_IMG_3946_1024

2 Comments

  • Nu har vi ju inget ställe på landet, men jag åker ofta till skogen som är mitt ställe för att rensa huvudet från så mycket skräp som möjligt. Hundarna och jag njuter för fullt när vi är där. Och ibland sätter jag mig bara på en stubbe för att kunna ta åt mig av allt det vackra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *