Tillbakablick #1

Söndag kväll och jag sitter uppkrupen i soffan under en filt och med en kopp kaffe bredvid mig. Utanför smattrar regnet och trots att klockan inte slagit sju än är det skumt och nästan så att man vill tända både lampor och ljus här inne.

Jag har provat lite olika taktiker för att få in lite mer vardagshändelser här på bloggen. Jag har skrivit om planerna för kommande vecka och skrivit summeringar av veckan som precis varit men av någon anledning är det inget sätt som fastnat och blivit rutin. Jag har insett att jag trivs bättre med en tillbakablick än en planering så jag tänkte ge det en chans till och hoppas att det är något som kan fastna.

Denna veckan har gått i en rasande fart. Måndag – onsdag bestod av både frilansarbete och vanligt jobb. Som nämnt tidigare kör jag både egenföretagande och “vanligt jobb” nu och det är så roligt att få så mycket variation i det jag gör. Torsdag – fredag var jag i Motala på konferens med mitt nya jobb och jag blev så inspirerad och laddad med massor av positiv energi. Mina kolleger är verkligen fantastiska och trots att jag precis börjat känns det som att jag känt dem hur länge som helst. På konferensen pratade vi om glädje och beteendeprofiler, vilket var otroligt spännande och intressant. Visste ni att man till 40 % kan bestämma om man är glad eller inte? Det handlar så mycket om hur man väljer att se på saker och genom att välja att fokusera på det positiva kan man bli så mycket gladare. Vi har ofta en tendens att se det som är dåligt och negativt och bara för det tänkte jag att jag varje vecka ska välja ut 3 positiva saker som hänt eller som jag är allmänt glad eller tacksam över. Bara för att påminna mig själv (och förhoppningsvis även er) om att det finns så mycket positivt i våra liv som vi borde lyfta till ytan och vara lite extra glada över. Det här med glädje och beteende var så otroligt intressant så jag ska bege mig till biblioteket och försöka hitta lite böcker inom dessa områden. Att lära sig mer om olika beteendeprofiler tror jag kommer vara väldigt lärorikt och nyttigt och jag tror att man får en ökad förståelse för varför människor agerar och reagerar som de gör. Kan knappast skada.

3 positiva saker

 • att jag tack vare konferensen lärt mig mycket nytt om både mig själv och andra samt om glädje och hur man kan bli lyckligare bara genom att bestämma sig för att välja glädje.
 • att vårt arbetsrum äntligen blivit färdigt. Arbetsrummet har varit ett lågprioriterat projekt sedan vi flyttade in för snart ett år sedan, men sedan jag började jobba hemifrån har jag känt ett desperat behov av att få iordning där inne. Som det varit tidigare har inspirationen varit lika med noll där och det resulterade i att jag drog med mig papper, dator och allt annat ut i köket eftersom jag kände mig mer kreativ där. Nu har vi möblerat om, satt upp foton, fixat skrivbordstillbehör och äntligen fixat lampor till både skrivbordet och fönstret. Mina fotobakgrunder står uppställda mot väggen och vår världskarta sitter på väggen och vi har markerat ut alla platser vi varit på. Jag fick nämligen en karta av min sambo i julklapp och den är ungefär som en trisslott, man skrapar de länder man varit i så att det kommer fram en färg. Älskar den verkligen, den är så inspirerande! Nu har jag babblat på om arbetsrummet så länge så nu måste jag visa bilder i veckan.
 • att jag har världens finaste sambo som gör mig lycklig varenda dag, att jag har bästa jobbet, bästa kollegerna och att allt bara känns så himla bra.


Jag har såklart
fotograferat en del under veckan också. Idag åt vi kantarellsmörgåsar till lunch och jag fotograferade skogens guld innan det hunnit rensas, förvällas och ätas upp.

 

Processed with VSCO with f2 preset

Veckan började annars med att Marias (Made by Mary) nya kokbok landade i brevlådan. Så himla, himla fin bok och alldeles sprängfylld med inspiration. Grön sådan. Tack Maria! Under hela veckan har jag druckit kaffe och knaprat på glutenfria och veganska chokladkakor. Jag vill knappt tänka på hur många koppar kaffe som druckits dessa sju dagar, men det är ju så gott.

_DSC0078-001

_DSC0111-001

En morgon var ljuset helt fantastiskt i vårt sovrum och persiennerna lämnade ett så fint mönster på väggen. Jag passade även på att fotografera morgongröten som den dagen toppats med mosade hallon, hampafrön och myntablad.

Ny mapp1


Och så var jag
ju i Motala på konferens där det regnade mest hela tiden men precis innan jag skulle sätta mig på tåget hem sprack himlen upp och jag fick se de gulliga små husen från sin bästa sida.

Processed with VSCO with f2 preset

Ny mapp

6 Comments

 • Ja, sannerligen så ska man njuta av livet och se det positiva i det vardagliga… Allt kan faktiskt förändras på ett ögonblick, det har jag och familjen fått erfara….. Men allt gick bra, men man får upp ögonen att njuta av nuet och det man har runt omkring sig på ett annat sätt. Fast man kan ändå lätt glömma bort allt det bra om man har mycket runt omkring sig, och man behöver påminnas då och då!
  Söndagskram från Kate
  PS. Boken ser fantastiskt fin ut!

  • Ja, verkligen. Jag har också varit med om hur plötsligt livet kan ta en helt annan vändning och hur man då lämnas helt hjälplös och ensam (i alla fall känns det som att man är helt ensam på jorden). Vilken tur att allt gick bra för er <3 Men visst är det så att man, efter att ha varit med om något sånt där, ser på saker och ting med helt andra ögon än tidigare och man blir också bättre på att leva i nuet. Men ibland trillar man dit och fastnar i vardagsgnället och det är då man behöver påminnas så att man tänker till och istället fokuserar på allt det positiva i livet.
   Hoppas du har haft en fin måndag. Stor kram till dig <3

 • Men tack kära du, det värmer så i hjärtat! Jag tror helt och fullt på tankens helande kraft, tills viss del iaf, och även hur mkt det påverkar vårt allmänna välbefinnande.

  Stor kram

  • Åh, det var så lite. Boken är underbar, ett riktigt konstverk! Ja men visst påverkar tankarna mycket mer än vad man tror. Allt kan man inte styra, men de tankar man kan styra borde man verkligen försöka hålla positiva. Allt blir så mycket härligare då 🙂 Kramar till dig <3

 • Åh, kul att se att du också kör på någon form av tillbakablick – hoppas det kommer fungera bra för dig! Det är svårt det där, ibland tycker jag det är jobbigt att veta att jag Ska blogga varje söndag men samtidigt är det skönt med rutinen. Det gäller att hitta en bra balans 🙂 Vilken fin header du har förresten <3

  Svar: Hihi vilken tur att allt annat jag skriver om är intressant, trots att det finns kattungar i hemmet nu. De har precis öppnat ögonen! Åh så härligt att du också tagit fram stickade tröjor! Det är lite för varmt att ha dem om dagarna men på kvällarna och morgnarna är det underbart att äntligen få mysa in sig i en stickad tröja och ett par rejäla raggsockar! Tack, jag hade det jättebra – kul att du också var ute i helgen, hoppas du med hade det toppen <3 Kraaam

  • Ja, jag hoppas det också. Men nu har jag skrivit det på bloggen så nu blir det svårare för mig att smita undan. Tror och hoppas jag, hihi 😉 Jag håller med. Rutiner kan ibland ta död på kreativiteten, men så länge inte allt med bloggen är rutin tror jag att det kan funka. Tycker du gör det jättebra, det känns aldrig krystat eller konstigt när du skriver om din vecka. Kanske är det lättare att göra en söndagssummering till en rutin än exempelvis “tisdagsfrukost” eller något sånt. Veckorna går ju och man gör saker varje vecka, men att komma på ett nytt frukostrecept varje vecka kanske är lite klurigare. Gud vad det kändes rörigt när jag skrev det där…hoppas du förstår vad jag menar i alla fall 😛

   Åh men tack, tycker du? Jag som suttit och skissat på en ny de senaste dagarna. Jag tycker den jag har nu känns så mesig på något sätt.. Det är så svårt med headers, det är nog det jag ändrat oftast under min bloggkarriär, haha.
   Kattungarna måste ju vara ännu sötare nu (hur nu det är möjligt) när de öppnat ögonen. Såg ju bilden på Instagram tidigare idag och jag förstår inte hur man kan vara så otroligt söt.
   Jag håller med om att dagarna är lite för varma ännu, men på regniga morgnar och småkyliga kvällar är de perfekta att börja ta till. Jag kan inte förstå att jag säger det, men jag längtar faktiskt lite efter kyla och att få frysa igen. Man är visst nordbo trots allt 😛 Hoppas du haft en jättefin start på veckan. Kramar till dig <3 <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *