Om hösten, frukostar och att vara närvarande.

Havregrynsgröt_dadlar_-002
IMG_0672_Fotor


Augusti är snart
slut och trots sommarvärmen som kommit tillbaka de senaste dagarna så känns det höstigt i luften. Morgnarna är kalla och det är med ett nöjt leende på läpparna som jag kryper in i mina tjockaste stickade tröjor och sätter mig i fönstret med en kopp kaffe. Utanför leker fåglarna i luften och jag inbillar mig att de också är nöjda över att hösten är i antågande. För några veckor sedan kände jag inte alls såhär, då ville jag absolut inte att sommaren skulle ta slut men nu har jag insett att hösten är här och det är ju egentligen den årstid jag gillar nästan mest. Dimman, det lätta regnet, det begynnande mörkret. Jag älskar det där. Att med gott samvete kunna sitta inne en hel dag och läsa böcker, titta på regnet som smattrar mot rutan och dricka så många koppar kaffe eller te att man tappar räkningen. Det typiska höstljuset passar också min fotostil perfekt. Den dova, rustika känslan som jag eftersträvar i mina bilder kommer nästan av sig själv såhär på hösten. Så att jag kände mig som en sådan motståndaren till sommarens slut för några veckor sedan är ju fullkomligt ologiskt egentligen.

_DSC0227


Dessutom mår jag
så himla bra just nu. Jag känner mig lugn och harmonisk ända in i märgen och det här lugnet får mig att må fantastiskt. Jag springer inte till bussen, tunnelbanan eller hem från affären. Jag går. Inte sakta, men jag springer inte. Jag ser världen runt omkring mig, ser trädgrenarna som dignar av plommon och äpplen. Jag känner dofter och ser molnens fina formationer på himlen. När jag tänker efter vet jag inte när jag ens la märke till sådant senast. På kvällarna läser jag böcker, tar mig tid att reflektera över saker och ting och jag känner mig mer närvarande.

Havregrynsgröt_dadlar_-001


En fin sak
med hösten är ju förresten alla mysiga frukostar som automatiskt blir. Nybakat bröd, te och värmande gröttallrikar hör ju liksom hösten till och är något jag verkligen gillar. De senaste veckorna har jag snöat in mig på gröt i alla dess former och jag misstänker att ni nu börjar ledsna på att se mina olika konstellationer. Men jag har en hög andra recept på lager, men jag har inte redigerat bilderna än så ni får hålla till godo till nästa vecka. På bilderna ser ni en tallrik med klassisk havregrynsgröt som jag toppat med färska och helt overkligt krämiga dadlar, nötiga hampafrön och en sked tahini. En perfekt kombination om du frågar mig. Vad är din bästa höstfrukost? Tipsa gärna i kommentarsfältet nedan. Vill du ha receptet på min havregrynsgröt hittar du det HÄR.

Havregrynsgröt_dadlar_

3 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *