Tillbakablick #4

Processed with VSCO with f2 preset

Efter några sköna dagar på landet är det nu söndagskväll igen och dags för en ny tillbakablick. Jag har som vanligt jobbat en hel del, både med vanliga jobbet och med mitt egna företag. Jag har bland annat skrivit en krönika för Naturskyddsföreningen, gjort klart ett par recept till en tidning och så har jag varit ute i skogen och fotat ett litet projekt jag länge velat göra. Jag har hinkat i mig kaffe, läst, sett världens finaste stjärnhimmel, druckit höstens första kopp varm choklad, plockat svamp, plommon och lingon, myst med katten och så har vi röjt här hemma och gjort oss av med saker vi inte behöver. Dessutom har vi gjort i ordning i vår garderob i hallen. Vi gick och köpte tre extra hyllor till garderoben och nu har vi fått ordning bland skor, mössor, halsdukar och vantar. Vi passade även på att skänka iväg en garderobsinsats i plast som vi inte behöver och det känns extra bra eftersom vi försöker plastbanta här hemma. Nu känns allt luftigt, strukturerat och vi har fått koll på vad vi har. Vi äger väldigt lite saker som det är, men det finns ändå alltid något att skänka iväg. Det är en slags frihet i att göra sig av med prylar tycker jag.

Ett led i att leva ett mer hållbart, långsamt och meningsfullt liv är ju just att göra sig av med onödigheter och såklart att göra genomtänkta inköp. Det som vi röjer bort idag är oftast sådant som köpts lite för hastigt och som man efter något år eller så insett inte var det man egentligen letade efter. Nu känns det i alla fall som att vi har fått ordning på allt här hemma, sådär ett år efter inflytt, hehe. Köket blev klart på en gång när vi flyttade in, likaså vardagsrummet. I sovrummet har vi bytt ut ett stort nattygsbord med lådor mot ett enkelt litet bord i sten och trä. Genom att kapa bort två lådor med förvaringsutrymme tvingas man att gå igenom, rensa och fundera på hur ofta sakerna där egentligen används. Med mindre förvaringsutrymme får man automatiskt färre saker. Arbetsrummet inredde vi för bara ett par veckor sedan och bilder finns att se här.

Vi har börjat läsa och lära oss mer och mer om slow living och att leva ett enklare, men mer meningsfullt liv och det finns så mycket bra och kloka saker att läsa om. Även om det känns som att vi har kommit in i det lite grann så har vi fortfarande mycket kvar att lära. Att äta långsammare och njuta av maten, att bli av med beroendet att kolla sociala medier stup i kvarten, att läsa fler böcker, spendera mindre tid på internet och bara koppla av utan att känna att man måste göra något. Jag har en hel hög med böcker inom det här området som jag ska läsa i höst, men jag tar tacksamt emot fler boktips/bloggtips/artikeltips som kan vara bra för en som är ny på området. Nu tar vi en titt på min vecka tycker jag.

tillbakablick_4_

tillbakablick_4_-010

tillbakablick_4_-003

 

3 positiva saker

Varje vecka skriver jag ner 3 positiva saker. Det kan vara fina möten, händelser eller personliga saker som jag tycker är extra bra. Ett sätt att uppmärksamma allt det positiva som händer i livet, men som man lätt glömmer bort i vardagen.

  • Boken Slow av Carl Honoré – en otroligt bra bok som verkligen får en att tänka till och om man inte redan vikt in på stigen mot ett mer ”slow” liv så lär man definitivt göra det efter att ha läst boken.
  • Höstens första kopp varm choklad är drucken.
  • Kattmys. Inga fler ord behövs.

Processed with VSCO with f2 preset

Nästa vecka ska jag bland annat: 

  • Skapa bättre morgonrutiner. Jag och min sambo äter alltid frukost tillsammans. Oavsett om den ena av oss måste gå upp kl. 4 för att åka iväg med ett tidigt tåg eller om vi tar sovmorgon till kl. 9 på lördagsmorgonen så äter vi tillsammans. När K har åkt till jobbet tar jag min kopp kaffe, sätter mig vid datorn och börjar kolla mail och jobba. Oftast har jag kollat Instagram redan innan frukosten och mitt mål är att låta alla skärmar vara tills kaffet är uppdrucket. Med start imorgon ska jag sitta kvar vid köksbordet med kaffet och läsa en bok eller bara titta ut genom fönstret.
  • Komma igång med yoga igen. Innan frukosten helst. Det känns som en bra start på dagen.
  • Läsa om delar av boken Slow och skriva av mina favoritstycken och citat så att jag har dem samlade och lättillgängliga framöver.
  • Testa ett par nya recept
  • Strukturera och organisera mina tusen to do-lists på jobbet och samla alla saker på en lista istället. Känns mer praktiskt och risken att glömma något minskar ju rätt ordentligt.

 

tillbakablick_4_-006

tillbakablick_4_-009

tillbakablick_4_-004

tillbakablick_4_-008

tillbakablick_4_-007

tillbakablick_4_-005

1 Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *