5 julklappar du kan göra själv

diychristmasgifts


Har du fortfarande
inte kommit på vad du ska ge bort i julklapp? Kanske funderar du på vad du ska ge till han/hon som redan har precis allt? Eller så vill du ge bort något mer personligt i år, något som är unikt och hållbart och samtidigt roligt att få.

Många brukar rynka på näsan när man säger att man kan göra julklappar själv. Kanske far tankarna iväg till fula julpyssel man gjorde på lågstadiet eller kanske någon DIY-pryl som inte går att använda. Men faktum är att det finns massor av fina och bra julklappar man kan göra hemma.

Tidigare år har jag gjort hemmagjord müsli som jag hällt i en fin glasburk, knutit ett rött sidenband runt och pyntat med granris och ett litet kort. Jag har även gett bort hemmagjorda hudvårdsprodukter flera år i rad och det är något som blir otroligt uppskattat. I år funderar jag på att göra Ruths brända pepparkaksmandlar och ta med som gå-bort-present i jul.

 

salva_-002

 

De flesta brukar uppskatta att få något som de kan använda, inte någon ny pryl som bara hamnar längst in i ett skåp och aldrig används. Så, om man inte vet vad man ska köpa eller om personen i fråga inte önskar sig något, då är mitt bästa tips att ge bort något du gjort själv. Om man inte vill baka själv kan man alltid köpa en flaska vin, något lyxigt knäckebröd och några fina chokladpraliner och slå in i lite cellofan. Men för den som vill göra något själv kommer här 5 tips:

Ekologisk hudsalva – ett superenkelt recept som är hur enkelt som helst att göra, även för nybörjare. Receptet finns här!

Kroppsskrubb – bara tre ingredienser behövs och du blandar samman skrubben på nolltid. Recept och anvisningar hittar du här.

Lyxig granola – jag nämnde ovan att jag gett bort hemmagjord müsli tidigare jular. I år har jag uppgraderat mitt recept till hemmagjord granola som är glutenfri, vegansk och fri från raffinerat socker. Receptet finns här.

Fudge – förutom brända mandlar är fudge ett säkert kort om man är sugen på att ge bort julgodis. För ett tag sedan delade jag med mig av ett recept på cashew fudge och jag planerar att göra en laddning till att ge bort i jul. Till receptet!

Smaksatt socker – Linda Lomelino tipsar om att ge bort smaksatt socker i jul. Färgerna är helt fantastiska och sockret gör sig lika bra som prydnad som bakingrediens. Receptet finns på Lindas blogg.

 

_dsc0366

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *