Nytt år, nya mål 

foodies-appendix

 

Jag föredrar att sätta upp mål snarare än nyårslöften eftersom jag tycker att nyårslöften ofta tenderar att bli orealistiska. Mål kan man bryta ner till delmål som sedan kan uppfyllas, ett i taget. Innan man vet ordet av har man uppfyllt det stora målet man satte från början. Mål känns mer som en ambition än ett krav, vilket i alla fall för mig, gör dem lättare att uppfylla. Så, nyårslöften är inte riktigt min grej, men däremot älskar jag att sätta mål för mig själv.

I år känns det dessutom extra viktigt med mål, eftersom jag har ett företag att sköta. När jag skrev ner mina mål för 2017 insåg jag att det är otroligt svårt att separera mina personliga mål från företagets mål, men jag antar att det blir så när man är sitt företag. Första målet var därför enkelt att sätta – att bli bättre på att separera mitt privatliv från mitt jobb. Jag kommer säkert att skriva om några av mina mål längre fram och jag kommer garanterat att lägga till fler, men här kommer listan som den ser ut nu.

 • Bli bättre på att separera privatlivet från jobblivet och sluta jobba på kvällar och helger (så långt det är möjligt).
 • Bli bättre på att logga ut och vara offline. Det går hand i hand med mitt första mål och det är otroligt svårt eftersom mitt jobb går ut på att vara aktiv online.
 • Experimentera mer i köket. Trots att jag är matbloggare och älskar att ta fram nya recept så har jag en tendens att äta samma saker om och om igen. Just nu är min kreativitet begränsad till de dagar då jag arbetar med att skapa bloggmaterial eller uppdrag av olika slag. Men jag skapar inte recept varje dag så att bli mer kreativ även övriga dagar är ett viktigt mål för 2017.
 • Att läsa mer. På något sätt hamnar detta alltid på mina listor med målsättningar. Jag älskar att läsa, men jag gör det långt ifrån så ofta som jag skulle vilja. Jag antar att jag är fast i teknikträsket jag också. Netflix, sociala medier, Pinterest och bloggar stjäl min uppmärksamhet. Men om jag blir bättre på att vara offline och att släppa jobbet på kvällarna tror jag att jag kommer inse att jag har mer tid för läsning än vad jag tror att jag har.
 • Ge uppgifter min fulla uppmärksamhet tills uppgifterna är klara. Jag blir lätt distraherad av saker, speciellt när jag ska skriva blogginlägg och det verkligen dödar mitt jobb-flow. I mitt vanliga jobb är detta inget problem och jag måste anamma samma jobbsätt även i mitt eget företag.
 • Att inte oroa mig över vad andra kommer tycka.
 • Bli bättre på att sätta upp långsiktiga mål för mitt företag och skapa strategier för hur jag ska uppnå målen.

 

Vad har ni för mål för 2017? Berätta gärna i en kommentar <3 

2 Comments

 • Åh det låter som kloka mål. Speciellt det där med att inte oroa sig över vad andra tycker och tänker. Så viktigt, och så svårt. Jag satsar mycket på närvaro i år. Att vara mer här och nu, där jag är, i mig själv med mina känslor i de relationer jag har nära och i naturen nära. Du kan läsa målen här om du vill: http://reaktionista.se/mal-2017-narvaro/

 • Älskar att läsa om andras mål och älskar också att fler och fler sätter just mål och inte löften! Jag “är” precis som du, också mitt eget företag men har som ambition att trappa ner nu när jag har valt att bli fast anställd istället. Det gör lite ont att släppa taget om min “bebis” men jag tror det är nyttigt att klippa navelsträngen, eller vad man ska säga…

  En liten tanke om att vara offline vs online relaterat till dina mål: jag tror att vi blir ännu bättre på våra jobb, som ju kräver hög närvaro på sociala medier, om vi verkligen är närvarande där vi är – såväl online som offline. Jag brukar tänka att jag “ger järnet” oavsett om jag är digitalt närvarande eller mentalt avkopplad från cybervärlden. Tror att det ger högre kvalitet i längden, både i jobb och för ens egen hälsa och privatliv!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *