Krämig pasta med sojamarinerade svampar

Skärmavbild 2017-01-13 kl. 08.56.47.png
Det finns flera saker som jag är mer eller mindre besatt av när det kommer till mat och pasta är definitivt en sådan sak. Jag älskar de oändliga variationsmöjligheter som finns och sen är det ju faktiskt så att pasta gör sig bra till i princip allt. Det behöver inte vara några avancerade recept, jag tycker det är som godast när jag blandar pasta (al dente såklart), grönsaker och havregrädde. Det är nästan så enkelt att det inte behövs något recept, men ändå är det en av mina favoriträtter.

Fashion Designer & Photographer.png

 

Krämig pasta med sojamarinerade svampar

2 portioner

120 g glutenfri spaghetti
15 champinjoner
1 dl tamari (eller annan soja)
150 g spenat
1 dl havregrädde
salt
svartpeppar

1-2 timmar innan du ska äta: skölj svampen och skär den i tunna skivor. Ta fram en stor bunke och häll ner sojan i den. Blanda ner svampskivorna och se till att de mer eller mindre täcks av sås. Rör sedan om i bunken var 30:e minut fram tills att du börjar laga.

Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen.

Häll upp svampen tillsammans med sojasåsen i en kastrull och låt småkoka tills svamparna blivit mjuka och absorberat den mesta av vätskan.

Hacka spenaten och blanda ner i den kokta spaghettin tillsammans med havregrädden, salt och mycket svartpeppar. Tillsätt till sist svampen och blanda. Ät och njut!

 

Namnlös design-5.png

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *