Chiapudding x 3

'

_

Jag är en sån där människa som äter en sak 3 gånger om dagen tills jag blir så less på det att jag aldrig vill äta det igen. Då hittar jag något annat som jag blir helt besatt av och så gör jag samma sak igen tills jag tröttnat på det också. Min senaste obsession är chiapudding. Igen. För även om jag tröttnar på en maträtt så kommer besattheten tillbaka, bara man låter det gå tillräckligt lång tid. Så, nu är jag där igen – i chiapuddingsfällan. Eller chiapuddingshimlen kanske. Jag vet inte. Besatt är jag i alla fall. En annan sak jag blivit helt galen i är torkad mango. Jag har tryckt i mig 3 påsar på 2 dagar och jag vet, det är inte normalt alls. Och snart kommer jag vara megatrött på torkad mango, men inte än. Så om ni undrar vad jag gör om dagarna så vet ni – äter chiapudding och torkad mango.

Här kommer i alla fall mitt bästa recept på chiapudding och 3 förslag på smaksättningar. Enjoy!

_

Grundrecept

2 dl växtmjölk, exempelvis havredryck eller sojadryck
2 msk chiafrön
ev. sötning i form av stevia, honung eller kokossocker

Blanda växtmjölk och chiafrön (och ev. sötning) i en skål eller ett glas och tillsätt valfri smaksättning (se nedan). Rör om noga och låt stå i kylen i minst 30 minuter. Toppa eventuellt med färska bär eller frukt. Ät och njut!

_

19032016-_DSC0029

_

Smaksättning: Choklad

Grundrecept
1 tsk kakao

Smaksättning: Vanilj

Grundrecept
1 krm äkta vaniljpulver

Smaksättning: Vanilj och blåbär

Grundrecept
1 krm vaniljpulver
1 dl blåbär

_

Chiapudding_blabar-003

1 Comment

  • Asså sååå gott! Var länge sen jag gjorde chiapudding men det får nog bli min frukost imorgon. Så hejdå, måste gå och förbereda den nu 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *