Mango & Ginger shot

Opublicerat

_

Februari, eller kanske snarare Vabruari, är månaden då precis alla går runt och är sjuka. På något sätt har vi klarat oss här hemma, och med tanke på hur intensiv den senaste tiden varit är det en evig tur. Jag har verkligen inte tid att vara sjuk just nu, så i förebyggande syfte har jag sörplat i mig juicer och shots var eviga dag och hoppats på det bästa.

Om mina färgglada drycker verkligen haft någon effekt vet jag inte, men jag har i alla fall inte blivit sjuk. Oavsett, så lär det ju knappast vara någon nackdel att ösa på med vitaminer och mineraler från färgglada frukter och grönsaker. Min senaste favorit är den här mango/passionsfrukt/ingefära-shoten. Är inte färgen helt fantastisk? Att den smakar ljuvligt är bara en bonus. Mangon och passionsfruktens sötma väger upp för ingefärans starka smak och tillsammans blir det en perfekt balans.

_

Shot med mango och ingefära

1 mogen mango (eller 1 dl mangojuice)
1 passionsfrukt
1 cm färsk ingefära
1/2 tsk gurkmeja

Skala mangon och ta bort kärnan. Skär mangon i mindre bitar och lägg i en mixerskål.
Dela passionsfrukten och gröp ur fruktköttet. Blanda ner det i mixerskålen.
Mixa tills du har fått en slät juice.
Riv ingefäran fint och blanda ner i juicen tillsammans med gurkmeja.
Häll upp juicen i små glas och servera.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *