DIY: Hudvårdsprodukter

DIY: Hudvårdsprodukter

Idag är det första maj och våren går därmed in i sin sista månad. Snart kommer sommaren. I alla fall på pappret. Jag har i hur som helst många planer för maj. Jag tänker picknick, utflykter till små idyller runt om i Stockholm, att läsa böcker i solen och allmänt…

Odling på fönsterbrädan

Odling på fönsterbrädan

Här hemma planerar vi för fullt för hur vi ska inreda vår balkong, för snart snart är det så varmt att man både kan börja sitta ute och äta middag och börja odla i krukor. Vi letar inspiration, sparar ner bilder och funderar. Vår lägenhet är redan full av stora…

En kreativ helg

En kreativ helg

  Helgen har jag spenderat hos min mamma i Östergötland där jag njutit av massa god mat, gått på fina promenadvägar i skogen och druckit kaffe med fina vänner. Och så har jag såklart myst med katten Elvis, som för övrigt fyllde 12 år för bara ett par veckor sedan….

Chokladmuffins

Chokladmuffins

Nybakade muffins kan förgylla vilken dag som helst. Det går snabbt att baka muffins och därför kan man ju även göra det en vardagkväll om man vill. Men ibland är det ju kul att göra något extra till helgens kaffepauser och detta recept på chokladmuffins är en personlig favorit som…

Recept: Teffgröt med vanilj

Recept: Teffgröt med vanilj

Teff är ett afrikanskt sädesslag som påminner lite om amaranth och quinoa till utseendet. Jag har länge använt teffmjöl när jag bakat, dels för att det har en underbart god smak och dels för att det är naturligt glutenfritt. För ett tag sedan hittade jag teffkorn i matbutiken och jag…

Groddar av chiafrön

Groddar av chiafrön

Jag inspirerades av Evelina (Evelinas ekologiska) och provade att grodda chiafrön. Det var mycket enklare än jag trodde och vad roligt det har varit att se hur chiafröna utvecklats till en tät skog av gröna groddar. Chiafrön kan ju användas till så mycket mer än bara chiapuddingar och att grodda dem…

Underbara vår

Underbara vår

För inte alls länge sedan var marken täckt av snö och termometern visade på temperaturer långt under nollstrecket. Nu börjar knopparna slå ut och överallt ser man buskar som skiftar i grönt. Den där övergången mellan vinter och vår känns alltid så diffus, plötsligt är det bara vår utan att…

Välkommen till The Nordic Kitchen

Välkommen till The Nordic Kitchen

Välkomna till min (mat)blogg här på The Waves We Make! Jag har sett fram emot den här dagen så länge och jag är så glad att det äntligen blivit dags för mig att flytta hit. Men vem är jag egentligen? Jag som driver den här bloggen heter Sofia och bor…