Pommes Chateau med krämig grönkålspesto

Pommes Chateau med krämig grönkålspesto

Har du som jag ofta några ensamma potatisknölar liggande i skafferiet som hjälplöst och bedjande tittar på dig så snart du öppnar skafferidörren? Potatisar som du inte vet vad du ska göra med, som kanske blivit över eller bara hamnat där av okänd anledning och sedan inte ätits upp. Vi köper…

Tillbakablick #3 

Tillbakablick #3 

Vi är redan på tillbakablick nummer 3! Det känns som att det var igår jag skrev den första tillbakablicken och försökte klura ut vad jag skulle ha med och inte. Men tydligen var det tre veckor sedan. Den här veckan kom hösten. Officiellt alltså. September är här och det känns…

Höstens första dag | Recept på linssoppa 

Höstens första dag | Recept på linssoppa 

Så var hösten här. Officiellt alltså. September är ju höstens första månad och det känns härligt att tiden med stickade tröjor, boots, mössor och halsdukar ligger framför oss. När det gäller mat kommer vi snart att kunna frossa i svenskodlade grönsaker som kål, potatis, morötter, lök och äpplen. Dessutom är det…

En helg i naturen

En helg i naturen

Finns det något bättre än att med jämna mellanrum fly stadens stress och ge sig ut i skogen? Inte om du frågar mig. I helgen packade vi våra vandringsryggsäckar med proviant, stormkök, vatten, tält och sovsäckar och gav oss iväg. När vi lämnade lägenheten stod solen redan högt på himlen…

Tillbakablick #2 och bilder från vårt arbetsrum

Tillbakablick #2 och bilder från vårt arbetsrum

Den här veckan har gått så vansinnigt fort att jag knappt hunnit förstå att den är slut. Trots det har jag känt mig väldigt närvarande och varje dag har varit givande och lärorik på sitt sätt. Jag har jobbat mycket med mitt vanliga jobb, men samtidigt testat många nya recept,…

Kantarellmackor | vegan + glutenfri

Kantarellmackor | vegan + glutenfri

Svampsäsongen är äntligen här och jag skulle kunna frossa i kantareller varenda dag för allvarligt talat – finns det något godare än toast med kantarellstuvning? Att plocka svamp i skogen är ju dessutom alldeles gratis och mer närodlat och ekovänligt blir det ju knappast. Dessutom får man massor av frisk luft…

Tidig morgon och frukostfrallor

Tidig morgon och frukostfrallor

Bara för att jag hyllade frukostgröten i mitt förra inlägg fick jag för mig att lyxa till dagens frukost med nybakat bröd. Nybakat bröd och kaffe, den doften är oslagbar. Förutom doften av kanelbullar och kaffe då förstås, för den doften slår allt. Idag var dessutom ljuset sådär extra fint på…

En hyllning till frukostgröten

En hyllning till frukostgröten

  Havregrynsgröt är min favoritfrukost, vilket ni säkert har märkt vid det här laget. Ni som följt mig ett tag tycker säkerligen att jag är vansinnigt tjatig och tänker mest att “herregud, hur kan någon tycka gröt är en sån himla bra grej”, men så är det. Det är gott, nyttigt,…

Grön wrap med falafel

Grön wrap med falafel

Hej fina ni! Hoppas helgen varit toppen. Jag tänkte bara snabbt titta in och tipsa om världens enklaste middag, faktiskt det vi själva ätit till middag idag. Gör wraps av grönkål eller sallatsblad och fyll dem med falafel, tomat, majs, gurka och en god hemmagjord sås eller dipp. Vi strösslade…

Nyttig sylt på bara tre ingredienser

Nyttig sylt på bara tre ingredienser

I mitt förra inlägg skrev jag om hur vi fyller kyl och frys med bär av alla de slag. Nog för att bären smakar som allra godast när man äter dem direkt, men att proppa i sig flera liter bär på bara ett par dagar blir lite väl mycket. Därför…