Här kommer ett av Cēna Ateliers härliga recept, en perfekt risotto att laga till helgen.

Nduja risotto med citron och honungsmascarpone
4 personer / 45 min
4 msk konc kyckling- eller grönsaksfond
ca 14 dl vatten
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
50 g smör
4 dl risottoris
1 ½ dl vitt vin
1-2 msk Nduja
150 g mascarpone
1 msk finrivet citronskal
1 msk honung
riven parmesan
salt, svartpeppar
Gör så här
1. Koka upp fond och vatten, låt sjuda. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i 2 msk smör i en vid kastrull eller gryta tills löken mjuknar. Tillsätt riset och fräs tills det börjar bli glansigt. Tillsätt vin och låt koka in. Tillsätt fond i omgångar och låt det koka in i riset under omrörning. När riset känns mjukt, häll på ytterligare lite fond och ndjua och rör till en krämig och lös risotto. Ta från värmen och rör ner resten av smöret och parmesan. Smaka av med salt och peppar.
2. Rör ihop mascarpone, citron och honung. Lägg upp och toppa med mascarponen.
Här hittar du the waves intervju med Cēna Atelier om deras matpassion och deras bok “Allt gott”.
Vill du ha fler recept från Cēna Atelier – spana in Cēna Circle