Djur av återvunnen plast. Konstutställning på västkusten.

En röd gris i  återvunnen plast, två meter hög och 4,5 meter lång står placerad mitt i centrala Kungshamn under sommaren.

 

sweetlove pig

 

Klimatförändringen är stommen för William Sweetloves arbete. Syftet med utställningen är att att symbolisera och uppmärksamma det pågående klimathotet. Förutom grisen finns fler djur utplacerade, samtliga kommer att bära vattenflaskor. För att symbolisera det livsviktiga med vatten. Att det kan ta slut, och att djuren då ska ha tillgång till vatten. Vissa av djuren bär även gummistövlar för att symbolisera den stigande vattennivår om om isarna smälter.

sweet love

 

Utställningsansvarig är Mollbrinks galleri, som du kan besöka i centrala Kungshamn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *