Sverige – världens fjärde mest veganska land

Det är kockforumet Chef’s Pencil som gått igenom Google Trends för att kartlägga veganismens popularitet i världen under 2018. De har kommit fram till att Australien är världens mest veganska land följt av Storbritannien och Nya Zeeland. Därefter följer alltså Sverige – långt före våra nordiska grannländer och även före stora veganländer som Kanada, Israel, USA och Tyskland.

 

Bland världens mest veganska städer finner vi flera klassiker som Portland och Los Angeles men i övrigt dominerar de brittiska öarna med Edinburgh (3), Manchester (6), London (7), Leeds (8) och Glasgow (10) och alltså Bristol som nummer ett. Häpnadsveckand långt ner hittar vi Melbourne (11) och Berlin (16) medan New York inte ens når topp 20.

– Under de senaste åren har flera svenska företag lanserats utomlands och det ger ekon om hur långt fram Sverige ligger i denna utveckling, säger Daniel Rolke, grundare och arrangör av Sveriges största vegoevent Vegomässan.

Den 7 september arrangeras Vegomässan, Sveriges största mässa för vegansk mat och livsstil, för 13:e gången på Nackastrandsmässan i Stockholm. Fjolårets mässa slog besöksrekord med 5 600 personer under en dag och i år hoppas arrangörerna på över 6 000 besökare. Vegomässan arrangeras av Djurrättsalliansen och syftet är att inspirera allt fler till en grön och djurvänlig livsstil.

 

Här hittar du flera vegetariska och veganska recept  

More from The waves we make

SIDE EFFECTS, JOHANNA TÖRNQVIST

Värdefullt eller värdelöst är begrepp som Johanna Törnqvist tar sig an på...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *