Utopian bodies – Fashion looks Forward

Just nu pågår en stor utställning på Liljevalchs kring framtidens mode. Mode tas upp i elva olika teman: Hållbarhet, Förändring, Teknologi, Hantverk & form, Hantverk & färg, Solidaritet, Motstånd & samhälle, Motstånd & skönhet, Minnen, Genusidentitet och Kärlek. Hur påverkar egentligen modet oss och hur kan vi använda mode till att skapa en bättre framtid? Besökaren får se kreativa modekoncept där fokus ligger på att se möjligheter istället för problemen.

Många designers visar plagg där teknologin och kreativiteten samspelar. Du kan exempelvis ha Cutecircuits skjorta på dig och ge en “riktig” kram till en person med en likadan skjorta. Valerie Lamontagnes kläder som förändras med vädret är ett annat häftigt exempel där plagget står för ett större användningsområde och då krävs mindre resurser. Sedan kan du också se årets vår-sommarkollektion från Viktor & Rolf liksom deras “Hana Bedtime Story”-plagg från 2005 och massa mer! Läs här.

 

utopian-bodies-maiko-takeda

Maiko Takeda, “Atmospheric Reentry” 2013. Foto: Yuen Hsieh

utopian-bodies-ryohei-kawanishi

Ryohei Kawanishi, “Fairy Tales” 2012. Foto: Yuta Kawanishi

802d8b9b5b63b5e9d3ed120e8733ccc0

Francis Bitonti, skor utskrivna i 3d

PHOTO © PETER STIGTER VIKTOR & ROLF FALL 2005

Viktor & Rolf, “Hana Bedtime story” autumn/winter 2005. Photo: Team Peter Stigter