runda pizzor

Hemmagjorda pizzor: 1: Fetaost, kalamataoliver, bifftomat, rödlök och färsk basilika. 2: Kronärtskocka, mozzarella, rödlök och färsk oregano. 

Något som blev bättre när vi flyttade var matlagningsmöjligheterna. Vi har nu en varmluftsugn (och en gasspis som jag inte lärt mig hantera än) vilket betyder att vi nu kan göra RUNDA pizzor när pizzasuget sätter in. Det ni. Förut gjorde vi alltid i långpanna och fyllde halva var för man vill ju trots allt äta tillsammans. Det är bara något liiiite trevligare över runda pizzor. Sen är det ju framförallt råvarorna som spelar roll. Vi har lyxen att ha en mamma som försett oss med ofantligt goda tomater och jag har odlat upp en egen liten kryddtäppa på balkongen. Deg och tomatsås gör vi själva (det är inte svårt alls!) och när pizzorna gräddas serveras de med färsk ruccola, lite flingsalt och nymalen svartpeppar. Mums!

För mig är de även viktigt att ha bra oljor och vinäger att jobba med. Många av mina kommer från Saltå Kvarn. Några har jag fått genom Smakrådet och andra kan jag inte vara utan. Har ni testat deras vita balsamvinäger? Söt och magiskt god!
TACK för era fina kommentarer om vårt sovrum! Ska försöka ta mig lite tid ikväll att besöka er men nu måste jag visst fortsätta att plugga… 
FIN SÖNDAG!

Inga kommentarer

 • Så snygga bilder! Nu blev jag genast sugen på hemmagjord pizza! Vi brukar göra våra på grillen, det blir superbra..
  Ha en skön söndag, Mvh Ida

 • Ojojoj, de pizzorna skulle jag inte tacka nej till! Ni är så duktiga och fixar med egen deg och grejer, önskar jag hade halva det tålamodet(och inspirationen) för mat. Men jag är oftast så trött och hungrig så allt jag vill är att det ska gå fort. Och på helgen vill man göra allt annat än att laga mat, haha:P Illa!

  Jo, man blir trött av att jobba. Det jag saknar mest med att plugga är flexibiliteten(eller vad man nu ska kalla det) Nu har jag snart jobbat ett år heltid 8-17 och det känns såå inrutat allt. Det är så skönt att ha lite olika tider, sovmorgon ibland, sluta tidigt nån dag.. mmm. Sen är det ju skönt att kunna släppa jobbet helt när man går hem (även om det tyvärr inte funkar heller) och ha helt lediga helger. Skulle vara perfekt att jobba typ 75% med en ledig dag eller liknande:)

  Får gå all in och fixa med present denna vecka, lovar att säga till om det blir STHLM nåt framöver (fast det lutar lite åt götet;)

  Kram kram och lycka till med tentan! Den är snart va? Lyckospark!

 • Haha, jag var ju tvungen att få lite "feeling" för hur det skulle bli, därav tavlor redan! 🙂 Men det är egentligen mest kaos för vi målar om och håller på lite överallt just nu..

  Härliga bilder! Pizzorna ser väldigt goda ut!
  Kram!

 • Mums! Vi hör av oss om vi kommer ner så kommer vi på middag! hihi

  Vi är så sugna på en liten bilsemester med många sovstopp & komma ner på besök…har inte bestämt oss ännu. Skulle vara kul att åka bort tillsammans innan johan börjar jobbet igen men Melody sitter ju inte som bäst i bilstolen…men hon trivs i den & klagar inte men det är ju rätt långt…flyg känns inget jag vill sätta mig på än 🙂

Kommentering är stängd.