formex höst 2011

Här kommer en lite sammanfattning av mitt besök på FORMEX. Jag gick inte dit för att titta på något speciellt utan mer som en slags inspirations-boost inför hösten. Det lyckades definitivt med att inspirera även om det kanske inte var så jättemycket som var nytt. Cosy minimalism var temat för hösten och cosy fanns det gott om, minimalism – nja. Jag vet inte hur enkelt det är att göra en inredningsmässa minimalistisk där själva syftet är att konsumera!? Vissa lyckades bättre än andra med den biten.
Rött och orange om igen lite överallt och just den lite rost-orangea har börjat fastna lite på mig. Det känns verkligen som höst. Något som jag känner ett instinktivt ha-begär av är de stora stickade filtarna. Kolla in den i soffan, helt fantastisk!!! Nästan så att jag känner ett sug efter att rota fram de där stickorna igen…..
Såklart är det dessa lampor jag velat ha ovanför sängen, men icke. Tills vidare blir det svartsprayade lampor från det stora varuhuset. Min stubbmani tilltar för var dag och jag spanade in en hel del snygga stubbar på mässan. Denna med svarta spännband gillar jag skarpt liksom korgen med kronärtskockor, mums!

Jag fick inspiration till att gå ut i skogen och samla på mig pinnar, kottar och annat spännande och pyssla lite hemma. Och som alltid när hösten är i antågande laga mustiga grytor med heta kryddor. 

Fina Sussi med sitt Soul of Maia visade sina underbara smycken. WOW! Dessutom en riktigt vacker monter med gamla träfat och en rejäl hög mörklila plommon.
Jag fastnar alltid för keramik och mässan bjöd på en hel del av den varan. Agneta Livijn var där och visade sina fina alster och en rejäl ugnsform med handtag skulle jag inte tacka nej till. Vackra vaser inspirerade av mjölkflaskor från Happy Sthlm fanns att hitta i entré utställningen och i deras monter. Där fyllda med spretiga sensommarbuketter. Strukturerad naturlig oordning, det gillar jag. Fina Caroline hamnade också på bild.
Pictures from my visit at the FORMEX fair this weekend. Favorites are knitted blankets, ruff ceramics and wood. Lovely. I’m so inspired for this fall!13 Comments

 • Verkade som att det fanns massa fina saker där, hade gjärna hunnit dit en sväng.. men här är det bara jobbjobbjobb 🙂

  Ha en fin måndag!
  Elina

 • Va roligt att du la upp bilder från mässan. Den där filten föll även mig i smaken, men det gjorde det mesta andra också 🙂 Inslaget av orange var väldigt härligt.
  Hoppas du har en härlig måndag! Kram Johanna

 • Hej! Vad heter de snygga svarta lamporna? Flugan? Slugan? 🙂 Och vart får jag tag på dom? Sådana vill jag ha vid sängen! Tack på förhand.

 • Massor av underbara bilder och inspiration 🙂 kan ju verkligen hålla med om att det inte ser så värst minimalistiskt ut men det tycker jag bara är positivt ändå. Måste fråga dig om du har något bra tips på objektiv till kameran? tror att jag ska göra ett nytt inköp imorgon av ett tele eftersom det som kom med kameran från första början var så hemskt dåligt! Det svider alltid lika mycket med sådana utgifter även om det i slutändan är roligt 🙂 Kram på dig!

 • Tack för den fina inspirationen, åh så mycket fint! Jag blev också jättenyfiken på de där lamporna. -Jag söker med ljus och lykta efter nya sänglampor och de såg alldeles underbara ut. Vad heter tillverkaren?

  Kram Emmie

 • Maria, jag har år efter år avundats dem som fått gå på denna mässa. Jag har inbillat mig att mässan endast vänder sig till företagare. Har jag fått detta om bakfoten, jag får en känsla av det iallafall.

  Roligt med bilder därifrån, tack snälla.

 • Ååh, så mycket fint!! Skulle så gärna velat besöka Formex-mässan, kanske skulle se till att boka i en Stockholms weekend nästa år när det är dags igen 🙂

  Hoppas du haft en bra start på veckan!

  Kramar Bella

 • Hej Viktorsson,

  Lamporna heter La Lampe Grans och de som hade montern på FORMEX var SMAK Design Stockholm (http://www.smakdesign.se/). Jag vet tyvärr inte var du kan få tag på dem just där du bor men googla namnet så hittar du kanske något.

  Hoppas det var till hjälp!

  Vänligen,
  Maria

 • Maria,

  Tack för svaret. Mycket fina lampor men rackarns vad dyra, och vi som behöver två…

  Mvh
  /Viktorsson

Kommentering är stängd.