ljung

God morgon!
Har ni det lika regnigt som vi har det här i huvudstaden idag? Riktigt höstrusk. Vill bara dricka varmt thé, läsa en bra bok bland kuddarna i soffan eller krypa ner i ett varm och härligt bad. Men jag har lunchmöte och skola i eftermiddag så det får vänta.
I helgen var vi ut ett par timmar i skogen för att leta svamp. Det var väldigt dåligt av den varan, eller rättare sagt, det fanns få av de svamparna vi ville ha. Något jag däremot fick med mig hem var ljung. Jag vet inte om den klarar sig när man planterar om den men vi får väl se. En kvist följde med in och pryder nu vårt (mycket dammiga) vitrinskåp. 
FIN ONSDAG!
We have a really cold and rainy day here in Stockholm. It feels like autumn has come. I really just want to stay at home and drink hot tea, read a good book amongst the pillows in the couch or slip in to a hot bath. But that has to wait, I have a meeting and school to attend this afternoon. When we visited the forest last weekend i brought some Calluna home. I don’t know if it will last but a branch of it is now on our glass cabinet.

Inga kommentarer

 • Vilken vacker bild!

  Jag hade en mormor som var otroligt skrockfull och hade rim och ramsor och tydde tecken på allt möjligt – otroligt underhållande. Men en sak var att man absolut inte fick ta in ljung, det betydde olycka. Vissa saker som hon sa har etstats sig fast och ljung när en sån sak. Jag har försökt ta in men det går inte… Det är ju så vackert så jag önskar att jag kunde 🙂

  (Obs, du ska absolut fortsätta ta in ljung – det var inte för att skrämma dig som jag skrev det här. Skrock kan man ju inte tro på. Men visst är det lustigt att vissa saker kan man inte göra när man har fått höra det från barnsben? Tex att gå under stegar)

  Kramar!

 • Regn ja, det har vi i den lilla staden jag bor också idag, ösregn hela morgonen så det blev till att sitta dyngsur på föreläsning. Att kura upp i soffan, läsa och dricka thé är absolut det optimala i regnväder, så det tänker jag göra nu när jag är hemma igen (det är förvisso kurslitteratur som ska läsas, men ändå). Hoppas du också får tid till det idag 🙂

  Kram Johanna

  Ps, jag tycker du ska ge dig soppvärlden 🙂

 • Jag är uppväxt med att man ALDRIG tar in ljung. Därför kan jag bara inte, inte ens som vuxen, ta in ljung. Skrock du förstår…

  Så fint ni ser ut att ha det. och ditt fina L. är jag avis på.

  Ha det gott

 • Vilken vacker bild!!

  Jisses, vilket regnrusk det varit senaste dygnet här på Västkusten också och verkar inte avta heller…

  Sitter inne framför brasan med en kopp te och myser och hoppas på att du gör det samma!

  Kramar Bella

 • Ja det är inte så roligt ute nu. Blåster och stormar och regnar. Men vad fint med ljung sådär. Jag har nog mest tänkt på det som något man ser i naturen eller planterar i krukor på balkong eller trädgård men din variant är så fin. Ha det gott!

  Kram Karin

 • Undrar var ramen är från, är ute efter ramar med precis den träramen. Tack för en mysig blogg.
  Louise

 • Hej Louise,

  Tack för din kommentar! Ramen har jag hittat på loppis så jag vet tyvärr inte var det går att få tag i liknande. Bästa tipset är nod att rota runt i någon sånd är ram-låda som burkar finnas på loppis och second hand.

  Lycka till!
  /Maria

 • Hej!

  Ljungen i alla dess variationer, vild eller förädlad, är fantastiskt vacker med alla små klockorna på rad, men här får den stanna utanför dörren. Svamp plockar jag dock gärna och tar med hem och in, hoppas Du har turen att hitta svamp av den sort Du önskar på nästa skogstur! 🙂

  Solig hälsning från Karin.

Kommentering är stängd.