.john masters organics

Jag har varit ute efter bra ekologiskt och naturlig hårvård ett bra tag men aldrig riktigt kommit till skott. Som ni kanske vet är jag ju svag för snygga förpackningar även om jag vill att innehållet ska vara bra. I och med den heta apotekstrenden som verkar råda just nu har jag fallit för john masters organics, ett ekologiskt och naturligt alternativ som ståt högst upp på min lista att prova. För seriöst, vem vill hålla på att massera in en massa kemikalier och giftiga ämnen i vår tunna hårbotten och släppa ut en massa föroreningar som påverkar våra sjöar och vattendrag!? Helt optimalt är det förstås inte, jag hade gärna valt ett svenskt företag men hey, att välja ekologiskt är alltid bättre för naturen.
Sen tänkter jag tipsa om en dokumentär. Den gjorde ett enormt intryck på mig och jag tycker att alla borde se den. Den handlar om klädproduktion och kemikalier. Skrämmande och smärtsamt men nödvändig att se. Otroligt nödvändig. En kraftig reflektion över vår klädkonsumtion och uppfattningen om att kläder ska vara billiga. På vems bekostnad? Tyvärr finns den bara tillgänglig till den 14 februari  så se till att se den!
I have been looking for natural and organic hair products but I like good looking packages. I’ve found john masters organics products that fall in the latest trend of apothecary design and I really like what I see. These I will definately try.

Inga kommentarer

 • Håller helt med, ekologiskt är att föredra. Ibland tycker jag det är svårt dock även om jag "försöker så gott jag kan". Jag försöker alltid lyfta det med klädkonsumtion. Det som gäller verkar vara "billigt före allt annat" och många jag känner konsumerar kläder som det inte fanns ngn morgondag. Billigt ska det vara, så billigt det går. Att kvalitén = noll och att det förorenar vår planet något ofantligt verkar inte vara något som folk idag tänker på. Att de dessutom måste köpa nya kläder i ett konstant flöde är heller inget de verkar reflektera över..billigt, blir det verkligen då? Hur tror man att ens konsumtion påverkar planeten? Det är nästan provocerande när jag köper dyrare kvalitétsgrejjer. Bara häromdagen fick jag en kommentar om det attt "gud vad du handlar dyra kläder". Tja sa jag, fast jag har ju min jacka i kanske 4 år medan du har din i max en säsong om ens det..samma med skor och väskor. Så du lägger nog mer pengar på kläder än vad jag gör ändå..även om mina skor kostar 2000 och dina 299. Nåja, nu blev det världens längsta inlägg här..hade kunnat fortsatta länge till 😛 MEn bra att du lyfter upp det, vi måste ha en mer medveten konsumtion..oavsett om vi väjer ekologiskt (även om det är att föredra så klart) eller inte.

  Hoppas du haft en skön helg..and as always..älskar dina bilder!

  Kram Mary

 • Bra tips, jag har också letat efter rena hårprodukter – framförallt schampo – sedan Dr Hauschka slutat sälja sina toppenschampon.
  Har du testat Estelle & Thild's Ecorganics-produkter? Tycker de funkar ganska bra, plus att de är svenska också.
  Skön söndag till dig!

 • Hej!
  Kan varmt rekommendera svenska ekologiska hud/hårvårdsmärket Valleberga! Älskar deras nässelschampo, och deras ansiktsrengöring och oljor.
  Har jobbat som frisör i nästan 10 år (dock ej längre) och kan inte förstå hur man kan använt så mycket kemikalier i sitt huvud genom åren…
  Mår nästan illa när jag känner alla syntetiska shampodofter och hårsprayer idag.

  //Angelica

 • så jävla bra maria. önskar att folk bara kunde inse misstagen vi människor gör redan nu. eller redan igår. nu tror jag mkt är för sent.
  kram/jennifer

 • Vilket bra inlägg Maria! så bra att du äntligen hittat de produkter du sökt (jag har till och med haft ögonen öppna) 🙂 och tack för tipset på dokumentären! jag ska nog kika på den nu ikväll! sitter i soffan och tycker synd om mig själv! attans sjuka som inte vill ge med sig. Har iaf betat av andra lektionen på fotokursen och det du skrev om motivation – där slog du huvudet på spiken.. jag har ju lite svårt att se på foto så tekniskt och mycket än så länge är detsamma som jag läst innan.. jag hoppas dte fångar mer intresse hos mig längre fram för jag var verkligen pepp! Stor kram till dig i huvudstaden!

 • Åh så fina förpackningar och bra produkter. Vet du om de finns att få tag på i Sverige. Jag letar också efter ekologiska hår- och hudprodukter. Gillar bl a Rituals body cream och funderar på att testa Dermanord eller/och Estelle & Thild som båda två är svenska ekologiska märken. Jag ska definitivt kolla in filmen. Tack för tipset!

  Ha en fin vecka…
  Kram Karin

 • Estelle och Thild har jag till sonen. På nåt sätt känns det oerhört viktigt vad jag lägger i hans badvatten och hår – han är ju trots allt fortfarande oförstörd. De produkterna är bra! Nu är det verkligen dags att köpa bra produkter till sig själv också!

  Ett riktigt bra inlägg.
  Kram.

 • Jag älskar också John Masters hårvårdsgrejor. Går hos en ekologisk frisör och hon använder bara deras produkter. Har du testat deras saltvattenspray? Den innehåller bara vatten, havssalt och lavendelolja och doftar sååå gott! Sen jag började använda den så avskyr jag när folk sprayar med vanlig hårspray- det stinker ju!!
  Tyvärr funkar inte john masters hudvårdsgrejor alls i mitt ansikte. Köper Vishy på apoteket som inte är ekologisk men fri från parabener.
  Ha en bra dag!! Kram

 • Tack för att du tog upp detta! Jag har länge haft klåda och problem med hårbotten, men vet i tusan hur jag ska lösa det. Har länge tänkt testa ett ekologiskt eller liknande schampoo, och nu ska jag nog minsann testa Estelle & Thilds.

  Ha en fin helg!

Kommentering är stängd.