Dagens lunch, avokadohalvor med kräftröra. Ett resultat av mantagervadmanhaver och lite tur med trevliga råvaror i kylen. Hacka en halv burk kräftstjärtar och en halv vårlök. Blanda med ett par matskedar creme fraîche, pressad citron, några nypor dill, havssalt och svartpeppar. Blanda och skeda upp på avokadohalvorna. Ta några extra varv på svartpepparkvarnen och några till droppar citron på. Njut!
Lunchen intogs på ett av de mindre faten från Agneta Livijn och jag upptäckte just att de och andra av hennes fina alster finns på kampanj hos Campadre nu. Om någon är intresserad. 
FIN ONSDAG!
Lunch of the day, avocado halves and crayfish salad with spring onion, sour cream and lemon. Yum!

13 Comments

  • Mums! Det enklaste kan ibland vara det godaste!

    Jag fotade också hemma, dock var det ingen sådär supersnygg och bra bild. Utan det fick bli en talande bild, som jag kunde koppla ihop med texten. Jag ligger också efter i kursen. Har bara sett tre kapitel, och jag läser ju även den andra Digital bildbehandling, och där har jag bara sett två kapitel. Hoppas att jag också kan ta igen lite i helgen!

    Kram!

  • Åh vilka fina bilder du tar! Jättefin blogg. Vi går samma kurs och jag hittade dig via Dessi (Home and desire). Här kommer jag att kika in igen 🙂

  • Ser underbart ut! Vad köper du för kräftstjärtar? Alla jag har hittat innehåller E621 och därför har jag inte köpt några burkar på flera år. Skall till helgen testa ditt fröknäcke, har dock planer på lit ny smaksättning 🙂

  • Det ser ju helt juvligt gott ut! Tänkt om en annan hade såna goa saker som bara väntade i kylskåpet så jag kunde slänga ihop något. Men just nu är matinspirationen som bortblåst. Den kom dock tillbaka när jag ser dina vackra bilder och knäckebrödet måste jag bara prova. Tack för tipset!
    Kram
    Helena

  • Vi köper coops och i dem finns ingen natriumglutamat. Däremot finns det konserveringsmedel och surhetsreglerande medel. Citronsyra har jag egentligen inte så stora problem med men konserviringsmedlet hade jag gärna varit utan. Har försökt leta frysta kräftstjärtar men utan lycka så dessa får duga trots att de tyvärr inte är optimalt. Det gäller att inte köpa det allt för ofta bara. 🙂

    Ja, du får gärna tipsa din smaksättning blev lyckad!

    Ha det fint!
    Maria

Kommentering är stängd.