Alltså det här med att baka macarons var ingen piece of cake. Så att säga. Puh. Jag fick alla möjliga fel, de sprack, fick ojämna byxor, fick inga byxor osv. Några blev helt okej, speciellt om man bara tittar på dem från ett håll. Ja, det är dom ni ser på bild. Helt galet goda blev dom dock, farligt goda. Jag smaksatte min maräng med lite kakao och gjorde en chokladsmörkräm i mitten som kompletterade den sega marängen perfekt. Trots att dom tog rackarns lång tid att göra och jag tänkte flera gånger att det här gör jag inte om så var dom tankarna som bortblåsta när jag väl satte tänderna i en. De är värda det! Nästa gång ska jag prova saltlakrits och kanske en syrligare variant med hallon. Mums!
Strax ska jag och J ska promenera till byggvaruhuset i det fina vårvädret. Vi behöver fixa lite småsaker och sen ska vi passa på att handla något gott till middagen. Vi firar 7 år tillsammans imorgon och förutom att det självklart blir våfflor då med diverse tillbehör så tänkte vi göra en riktigt god middag ikväll och kanske ta ett glas rött. Något lördagsgodis lär ju dock inte behövas när det står ett helt fat med macarons i kylen. 7 år, tiden går fort när man har roligt. 




Inga kommentarer

  • Jättefina! Jag är impad!
    Brukar baka mkt, men har inte så stor lust i våer tillfälliga boende m endast en "pick-nick-spis" 😀

    Kram o trevlig helg

  • Oh my god vilka konstverk! Jag har inte vågat ge mig på att testa, känns som mission impossible för mig =)

    Ha en fin fortsättning på helgen!

  • Fantastiska! Du skulle gått vidare i Mästerkocken (de gjorde Macarons i veckan om du inte såg) och de är var 100 gånger snyggare 🙂

    För en amatör, det här kanske är något man borde veta; vad är "byxor"? Så att jag vet när jag också sätter igång och försöker!

    Ha en fin lördagskväll! Här vankas det grillat, maken står på altan och fixar köttet 😉

  • Fina! Jag brukar dock baka utan sockerlag och det är lite enklare har jag fått för mig. Ska testa sockerlagsvarianten nästa gång! Kul att du kallar det byxor, själv säger jag kragar 😉

    Kram!

  • Kikade runt bland bloggar och såg din blid av Macarons, var tvungen att kika. Älskar dom här kakorna, men ack så svåra att hitta. Åt dom senast i Enköping, har inte vågat att baka dom själv. Tror att jag hoppar över efter ha läst din blogg!

    Anne-Lie

  • Åh vilka fina macarons! De ser väldigt fina och goda ut. 🙂 Jag blir lite galen när jag bakar macarons och försöker finna förklaringar till varför vissa blir bra och varför andra inte blir det. Tror inte jag lyckats med ett helt bak ännu!

    Grattis i förskott till de sju åren! Härligt!

    Kram Karin

  • Så underbart fina dessa blev!
    Även om alla inte lyckades
    så tycker jag du ska känna dig stolt 😉

    Åå nu blir jag också sugen på macarons!
    Skön fortsatt söndag.
    Kram, Paula

  • Men de som platsade på bild blev ju urfina och säkert minst lika goda! En fråga, var hittade du mandelmjöl? Har inte direkt letat ihjäl mig, men har heller aldrig sett i en vanlig affär. Kanske det står på någon special-hylla? Vet att petite france på norr mälarstrand säljer, men bara pyttesmå förpackningar…

  • Tack, jo jag valde ut de som blev finast. 😉 Men ack ja, goda blev dom och nu är dom slut. Tyvärr. Haha.

    Mandelmjöl fanns i 4-5 olika varianter på Daglivs på Kungsholmen där vi handlar. Jag köpte en ganska stor förpackning och om ja inte minns helt fel så stod de vid mjölet där. Annars är ett tips att titta på hälsokost- eller glutenfrihyllan.

    Lycka till!

  • Det är förmodligen mycket enklare! Sockerlagsmomentet gick inte sådär jättebra för mig så nästa gång måste jag vara snabbare. Blir det bra även om man skippar det? Haha, jag har ingen aning om var jag fick byxor ifrån. Måste ha läst det någon stans. Såg att Mary kallar det fötter så det verkar som att kärt barn har många namn. 😉

    Kram!

  • Men sötis, de blev visst fina, speciellt om det var ditt första försök! Rent spontant ser det ut som smeten var lite för tjock bara. Var lite försiktig med att baka om det är fuktigt ute, det låter galet men det är faktiskt så att det påverkar macaronsen. Om många spricker, prova att sätta en extra plåt under den befintliga plåten så att undervärmen inte blir så stark. Och glöm inte, det krävdes mååånga försök innan jag fick till macaronsen som de ser ut på bild idag. Många försök och många svordomar senare 😉 😛 Annars får du komma på macaronskurs 😉 😛

    Ha en härlig torsdagskväll! Kram Mary

Kommentering är stängd.