Lantägg från frigående hönor. Endiver med sörmlandsädel, valnötter och päron.
Svart rissallad med ägg, citronaioli, sparris och rostad mandel. Ägghalvor med rom, rödlök och crème fraiche samt några med räkor och chiliaioli.
Färsk sparris och vårblommor.
Moules mariniere och ägghalvor med rom, rödlök och creme fraiche samt räkor och chiliaioli.
Tusen tack för alla era grattishälsningar! Så glad jag blev av att läsa dem, ni är allt bra fina!
Nu är vi hemma i lägenheten efter en härlig helg ute på Gården. Skönt har det varit och helgen har gått fort, för fort. Hela lägenheten doftade liljor när vi kom hem och det var fortfarande slående vackra.
För en som mig som älskar att laga mat är påsken ett perfekt tillfälle att vara kreativ. Årets påskbord gick mer åt det marina hållet och vi försökte att tänka till och välja närodlat och ekologiskt. Fantastiskt gott var det! Mamma köper jättegoda ägg från en gammal tant som har frigående höns så det blev en hel del ägg med olika tillbehör. Svensk fisk i form av rökt makrill blev en god röra tillsammans med äpple, kapris och creme fraiche. Vi gjorde också moules mariniere eftersom blåmusslor (odlade) är bland det bästa man kan välja från havet ur klimatsynpunkt. Från Saltå Kvarn hade vi i smakrådet fått i uppgift att testa ett svart ris och ett spännande recept som blev helt fantastiskt gott. Vi bytte även ut lammet (eftersom vi bara hittade det som kom från Nya Zeeland, det är väääldigt långt bort) och istället blev det rökt vildand som mamma och O köpt på en liten lokal gårdsbutik. Det fanns mycket mer på bordet, gravlax, röror, sill, lokala ostar men jag hann inte fota eftersom ljuset försvann.
Hoppas ni har haft en härlig påsk!
Allt ser verkligen smarrigt ut 😀
Grattis i efterskott! Vilken härlig påskmeny! Kram
Så gott det ser ut! Det gick ingen nöd på dig i påsk! 😉
Åh så gott allt ser ut, kram
Voj voj! Gudars så gott det ser ut! Va du har blivit på att fota! Fantastiska bilder, härligt ljus och det ser verkligen ut som jag kan tänka att det smakar! Visst var det så att du läste någon kurs, känner du att du får ut något av den? Har funderat själv om man skall gå en sådan kurs, kanske är bra "basic" saker att tänka på?
för oss vart det ingen riktigt påskbord, utan väntar på en härlig vårmiddag istä'llet här någon kommande helg för att fira att vintern dör och våren anländer!:)
Kramar Jenny
Jäklar anamma vilken god och fräsch vårbuffe och vackra foton!!! mari.
Ser otroligt gottigt ut!! och vackra bilder med för den delen 🙂 Du får ett grattis i efterskott här också pieåpu…. 🙂 glömde säga det när vi pratade senast.. Filip var här för någon vecka sedan och då berättade han om det.. hihi.. lite kul! STOR KRAM!!
vilka fina bilder! man blir ju nästan sugen på påskmat, igen:)
Åhhh så mycket gott, ser helt underbart ut. Hoppas du fick en fin födelsedag.
Kramar
What a great blog! I'm following now.
http://www.PSbyDila.com
Grattis i efterskott!
Så mycket godsaker du visar! Ser riktigt smarrigt ut alltihop.
Hoppas du har en bra start på veckan /Kram
Jag gillar din blogg massor! Apropå en kommentar du tidigare fått så vill bara säga att jag tycker att det är kanon att du skriver om kravmärkt mat och inspirerar dina läsare till att tänka i banor som skonar djur, natur och oss människor. Med risk för att låta som en grön hippie (vilket jag inte är), tycker jag att det är alltför mycket fokus på konsumtion i samhället, bloggvärlden verkligen inte undantaget – tvärtom. Att du skulle hytta åt dina läsare håller jag inte med om, däremot kanske du trampar på en och annan öm tå …
Tack snälla snälla du! Jag blir verkligen glad av att läsa din kommentar och höra att du tycker det är bra att jag skriver om dessa frågor. För mig är det väldigt viktigt. Tack igen!
Ha det fint!
-Maria