PICKLED CUCUMBER

Det blev ett litet uppehåll här över helgen. Jag åkte ut till landet för att hjälpa mamma att stå på Bondens egen marknad och jobba lite på Gården. Det är verkligen kul att stå där på marknaden, träffa folk och sälja mammas fina produkter. Sen är det ju också fantastiskt roligt att gå runt bland dom andra producenterna och köpa riktigt bra råvaror. I ståndet bredvid oss såldes ekologiska grönsaker och blommor, en hel del fick följa med mig hem så klart. Ett tips är att hålla koll på alla lokala skördemarknader som hålls nu. Det är ett bra tillfälle att köpa fina närproducerade produkter direkt från producenten! Jag hittade äntligen både ekologiska västeråsgurkor och dillblommor så jag kunde ta och lägga in gurka. Jag brukar alltid göra en omgång såhär på sensommaren och den brukar räcka nästan ett år. Mitt favoritrecept ska jag såklart dela med mig av, det finns här nedan och som vanligt så råder jag er att använda så mycket ekologiska råvaror ni bara kan. Det blir bättre gurka, är bättre för miljön och bättre för er. Jag använder mig även av råsocker vilket gör att lagen blir lite mörkare men den smakar desto bättre!
INLAGDA GURKOR
ca 1 kg ekologiska västeråsgurkor
ett knippe krondill
en bit pepparrot
senapsfrön
6 dl vatten
4 dl råsocker
2 dl ättika 12 %
Några nypor havssalt
Koka upp vatten och häll i burkarna och låt stå ett tag så att de steriliseras, alternativt kör dom i ugnen 100 grader ca 10 min men se då till att det inte finns något gummi eller annat som kan smälta.Tvätta gurkorna ordentligt för att få bort eventuella jordrester och skölj även dillkronorna. Skiva gurkorna i önskad  tjocklek, skala och skiva pepparroten tunnt. Varva gurka, dill, pepparrot och senapsfrön i burkarna. Blanda vattnet, råsockret, ättikan och saltet i en kasstrull och koka upp. Häll den heta lagen över gurkorna tills allt täcks. Låt svalna och förvara sedan i kylskåp.