SUSTAINABLE FISHING

Tiden går för fort ibland. Det är redan över en vecka sedan jag var på det roliga eventet om hållbart fiske ordnat av Norgens Sjömatråd och Restaurang B.A.R och LUX. Det var så enormt roligt och lärorikt, jag gick med lätta steg därifrån full av inspiration och nya bekantskaper. Vi var 10-15 mat- och miljöbloggare samt matskribenter som deltog. Jag fick bland annat träffa trevliga Angelica – Ekomorsan och min kollega i Saltå Kvarns smakråd, Karoline på Vardag med Nordefors. Dagen började med frukost på B.A.R där en av ägarna, Daniel Frick, berättade om hur dom jobbar och varför han valt att MSC-märka restaurangen. Därefter följde en föreläsning från Norges Sjömatråd om hur dom jobbar med hållbart fiske och tänker runt certifieringar och liknande. Intressant och lärorikt samtidigt som det väckte en del frågor. Dagen fortsatta på LUX med matlagning där vi fick lära oss hur man tar hand om allt på en torsk. Vi delades upp i fyra lag som ansvarade för varsin rätt som baserades på olika delar av torsken för att visa på ett hållbart utnyttjande av råvaran. Jag lärde mig bland annat att göra en riktigt god vitvinssås som vi i min grupp serverade tillsammans med lättrimmad torskrygg och picklad fänkål. Vi fick sen avnjuta alla fantastiska rätter till lunch, det vattnas i munnen bara jag tänker på det! 
Tack för en rolig och lärorik dag!