ÖLANDSTIPS?

via
Vi befinner oss för tillfället uppe i Norrbotten för att hälsa på släkt och vänner. Det var det första vi gjorde då jag gick på semester i fredags och efter nästan en vecka här börjar det bli dags att packa ihop och åka hem igen. Jag tvivlar på att det är så där grönt och fint på balkongen som i inlägget nedan efter den soliga veckan som varit där nere…
Lite senare i sommar ska vi åka ner till Öland för att hälsa på vänner men vi kommer ha några dagar där själva så jag hade tänkt höra med er om ni har några bra tips på boende, restauranger eller annat vi inte får missa när vi besöker ön? Tips mottages tacksamt! 🙂

 

Inga kommentarer

 • Hej!
  När jag och min sambo var på Öland för två år sedan bodde vi på Halltorps Gästgiveri. Jag tyckte det var ett jättemysigt ställe, med en enkel gammaldags stil. Annars har jag inte direkt några tips. Jag älskar att bara köra längs med landsvägarna och upptäcka små gömda butiker och caféer.

  Ha en skön sommar!

  /Victoria – A faded palette

 • Ja har spenderat flera somrar på norra öland och ska tipsa om mina guldkorn. Byrums raukar är en fantastiskt vacker raukstrand på norra delen av ön. Där kan det vara mycket folk så bäst är att komma på kvällen och titta på solnedgången. Sen kan man köra på små slingriga grusvägar längs havet söderut och bara njuta av utsikten. Alvedsjö bodar är små vackra gamla fiskebodar längs norra kusten som också är väl värda ett besök. I Sandvik finns ett rökeri nere vid kajen som serverar smarrig färsk och rökt fisk och Sandviks by är också mysig att strosa runt i. Källa gamla ödekyrka är en gammal fantastiskt vacker kyrkoruin och källahamn precis nedanför kyrkan är en söt liten by. Är man på Öland så hör det väl till att man också besöker fyren Långe Jan på södra udden och kollar in utsikten från fyrtornet. Borgholms slottsruin och Paradisverkstans keramik i Färjestaden är också värda ett besök.

 • Hej och oj vilken fin blogg du har…

  Mina ölandstips:
  Bödabukten är en lång finkornig sandstrand. Om du trivs med mycket folk åk ner vid Böda Sands camping men om du vill ha det mer ensligt åker du längre norrut och tar av till Homrevet.
  Kaffestugan i Böda (vid Böda Kyrka) har fin inredning och riktigt fint bageri, gott!
  Byxelkrok har en gullig liten hamn med några restauranger, men ingen jättebra kanske förutom en italiensk längst bort vid stenbrottet.
  Borgholm är en mysig liten stad att flanera i med stora grosshandlarvillor att spana in. Hotel Borgholm har bra mat, Strand om man vill ha uteliv. Ruinen har konserter.
  Solnedgångarna på västra sidan är magiska! Gå ner till valfri strand, Byerum eller Byxelkrok. Ta med en picknickkorg med godsaker, eller en engångsgrill och njut av se solens sista strålar försvinna.
  Lammet och grisen i Löttorp har en fin buffé med just lamm och gris, boka bord! Byggd som en spansk hacienda och det blir verkligen väldigt gott och sommrigt att sitta där och njuta av kvällen. Litet mycket folk kanske.
  I Löttorp finns också Rosas, kolla mitt inlägg om det!
  Om du kör östra sidan, som är väldigt gullig, kan du stanna till i Löt på Vic och Mic, en fin liten inredningsbutik.
  Sen, som ovan; raukarna i Byerum. En underbar strand.
  Hoppas du får det härligt!
  Kram Charlotta

 • Tack snälla för tipset! Gästgiveriet var fullt nu men det såg jättemysigt ut! Jag sparar alla tips till nästa besök på Öland. 🙂 Och jag håller med dig, det var väldigt mysigt att bara köra längs småvägarna, genom byarna och insupa alla vyer!

  Ha det fint!

  /Maria

 • Tusen tack för dina tips! Vi besökte både Byrums raukar och Sandvik. Jättefina ställen! Resten sparar jag till nästa gång vi besöker ön, det var verkligen jättefint på Öland! Jag uppskattar verkligen att du tog dig tiden att lämna alla fina tips!

  Ha en fortsatt fin sommar!

  /Maria

 • Tack fina för dina tips! Gårdby var verkligen charmigt! Tyvärr sågs vi ju inte, men vi kanske springer på varandra nästa gång! 🙂

  Ha en fortsatt skön sommar!

  Kram

 • Hej och tack så mycket! Kul att du gillar den!

  Stort tack för alla fina tips! Vi han faktiskt besöka flera ställen! 🙂

  Hoppas du har en fortsatt fin sommar!

  Kram Maria

 • Hej Maria, nu har jag äntligen satt samman ett inlägg från min sommarö. Om du skulle vilja kolla och ge mig feedback skulle jag bli jättejätte glad.
  Ha en fin augusti!
  Charlotta

 • Om ni åker till södra Öland måste ni besöka Mejeriet i Vickleby! En charktallrik och ett glas skumpa i ett gammalt mejeri blir liksom inte fel!

  Trevlig helg!

Kommentering är stängd.