Glad Sommar med Underbara Clara och Annakarin

Vår och sommar är som gjorda för utflykter och kalas. Med en välfylld fikakorg i det gröna eller ett bord uppdukat med kakor kan vi njuta, umgås och bara vara. I “Glad sommar” har Clara Lidström och Annakarin Nyberg samlat sina bästa somriga recept. En del har de bakat sedan barnsben, så som äppelkakan och chokladknapparna, andra är nya favoriter. Några gamla klassiker har också fått komma med, som veteskorporna och blåbärsbullarna.

underbaraclara

I boken tipsar Clara och Annakarin om vad du kan göra de dagar då sommarregnet smattrar mot rutan. Och för sommarens alla antik- och loppisbesök har de samlat sina allra bästa knep för att kunna göra riktigt bra kap! The waves we make undrar hur Clara och Annakarin själva spenderar sköna sommardagar.

Vad är det bästa med sommaren?

Annakarin: det bästa med sommaren är att nätterna är så långa och ljusa. Energin fylls på och jag vill aldrig, aldrig gå och sova. Sommaren i Norrland är helt enkelt magisk. Har man inte provat på vårt norrländska ljus är det absolut hög tid att göra det. Välkommen upp!

Clara: på sommaren besöker vi personer och platser som är viktiga för oss och som vi inte riktigt hinner med under vintern. Sedan älskar jag att livet blir mindre inrutat och att man lättare bara kan följa känslan och göra det man vill.

butterkaka the waves we make
Krämig butterkaka

Vad gör ni på semestern?

Annakarin: jag ligger i hängmattan i skuggan under björken, gungar fram och tillbaka, drömmer stora drömmar och sörplar på något svalt och läskande. Då känner jag att jag lever. Fast i sommar blir det nog också att jobba en del på gården eftersom vi har flyttat till ett hus som behöver en hel del omsorg.

Clara: vi jobbar mycket ute på åkern med våra odlingar och vårt jordbruk. Eftersom det kräver en del kroppsarbete och skiljer sig från det jag annars gör om vintern blir det avkopplande även om det ju också är jobb. Det är skönt att låta kroppen slita hårt en dag!


Vad bakar ni helst en sommardag?

Annakarin: jag bakar gärna krämiga butterbullar i långpanna. Det räntar bra och blir mycket bullar av rätt så liten arbetsinsats. Då räcker det till alla som vill kika förbi och fika. I alla fall en dag eller två…

Clara: Wienerstängerna hör till min favoritkaka och den passar fint att duka sommarfikabordet med. Och så passar den bra till både kaffe och saft. Den brukar gå hem hos de allra flesta gästerna.

Här hittar du receptet på den krämiga butterkakan.

 

Annakarin & Claras tips på hur man bäst får en lugn & skön semester 

More from The waves we make

Flowers

Friday bouquets from some of our bloggers. Dahlior från Mariaemb   Ljungkrans från...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *