Organic Beauty Awards fyller 5 år!

Organic Beauty Awards är en utmärkelse som vill få fler att upptäcka och använda naturliga och ekologiska skönhetsprodukter. Nu är anmälan till 2020 års tävling i full gång!

Det är femte året i rad som Organic Beauty Awards uppmärksammar skönhetsprodukter som är effektiva, bra för användarens hälsa och välmående, schysst framställda och bra för planeten. Nu har anmälan till de 16 olika kategorierna startat och är öppen till och med den 1 oktober.

– Tidigare år har över 250 produkter varit med och tävlat om en plats i toppen, och med en av årets nya kategorier ”Made in Sweden”, hoppas vi att ännu fler svenska, även hantverksmässiga och småskaliga, företag ska hitta till tävlingen, säger Henrik Olténg som sitter med i projektgruppen för Organic Beauty Awards.

Organic Beauty Awards är den enda helt oberoende branschtävlingen för skönhet och hårvård i Sverige då tävlingen är öppen för både svenska och utländska varumärken, både medlemmar i NOC Sweden och märken som inte är medlemmar.

Baskriteriet för deltagande är att produkten är certifierad med en märkning som garanterar att produkten uppfyller kriterier för naturligt och ekologiskt, eller håller motsvarande kvalitet. Sedan bedömer och nominerar en handplockad jury produkterna som håller högsta nivå.

Årets kategorier är:

Ansikte: Bästa Läppvård, Bästa Ansiktsmask, Bästa Dagkräm, Bästa Ansiktsolja

Kropp: Bästa Handkräm, Bästa Handtvål, Bästa Body butter, Bästa Kroppsskrubb

Make-up: Bästa Rouge, Bästa Mascara

Hår: Bästa Hårmask/inpackning

Övriga: Bästa Mun-/tandvård, Årets nyhet (i samarbete med tidningen Hälsa), Årets produkt (i samarbete med Eco Life Scandinavia), Årets Bästa Herrprodukt och Made in Sweden.

Vinnarna koras den 24 april 2020 och prisutdelningen sker i samband med ett jubileumsevent.

Mer information om tävlingen se www.organicbeautyawards.se

More from The waves we make

The Collective, ny bloggare på The waves we make

The waves we make är glada att välkomna The Collective som ny...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *