Alla vinnare i Organic Beauty Awards 2024

Alla vinnande produkter i Organic Beauty Awards 2024:

Bästa Dagkräm under 500 SEK

Rose Cream anti wrinkle – Rosenserien

Juryns Motivering: Upptäck skönheten av denna fantastiska ansiktskräm, som inte bara bevarar hudens fukt och mjukhet, utan också aktivt motverkar ålderstecken med sin unika blandning av naturliga ingredienser, inklusive parakrasse och antioxidanter.

Bästa Dagkräm över 500 SEK

Lift and glow firming cream – Patyka

Juryns Motivering: Dess förmåga att vid första applicering ge en naturlig och strålande hud är enastående och en pärla att ha i badrummet. En bra hudvårdsrutin är basen för en hållbar make-up och denna lyftande ansiktskräm kan starkt rekommenderas till alla som vill skapa en vacker inre glöd utan kladd.

Bästa Ansiktsserum/olja under 600 SEK

Oil Serum Sensitive Skin – Organic by Sara

Juryns motivering: Det här är ett mångsidigt serum som tog juryn med storm. Produktens serumfas återfuktar på djupet samtidigt som oljefasen är fullproppad med nyttigheter och lämnar huden lugn och strålande. Trots sin höga effektivitetsgrad passar den även den mest känsliga hud – ett kännetecken för en riktigt kvalitetsprodukt.

Bästa Ansiktsserum/olja över 600 SEK

Plant Steam Cell Retinol Alternative Serum – KORA

Juryns motivering: En produkt med lång forskning bakom sig som står ut för sina snabba och stora hudförbättrande resultat – utan att irritera huden. Med en kombination av ekologiska och plantbaserade retinoler i hög koncentration, är detta en produkt som kommer göra stor skillnad för den som vill återfukta, stärka och föryngra sin hud.

Bästa Ögonkräm

Firming Eye Cream – Weleda

Juryns motivering: Fastare hud, piggare blick och mindre mörker. Denna ögonkräm suddar små linjer, återfuktar huden och ger ett lyft till dina ögon.

Bästa Ansiktsrengöring under 350 SEK

Glow Cocktail Cleansing Foam – Mossa

Juryns motivering: Denna fantastiska produkt kombinerar mildhet med kraft – perfekt för alla hudtyper. Med sina ekocertifierade ingredienser, inklusive en unik mix av nordiska bär, är denna ansiktstvätt både effektiv och omsorgsfull. Rengöringsskummet, som är berikat med vitamin- och fruktsyreextrakt, tar bort smink och orenheter utan att torka ut. Ett oumbärligt tillskott till din skönhetsrutin!

Bästa Ansiktsrengöring över 350 SEK

Antioxidant Multi Tasking Super Balm – Norish London

Juryns motivering: Denna anti-ageing beauty balm och rengöring i ett, är en omedelbar favorit för hudvårdsentusiaster. Med sin unika sammansättning av rena växtoljor, antioxidanter och marina alger tas din hudvård till nästa nivå. Den smälter bort orenheter, mjukar upp huden och ger en jämnare ton. Dess djupt närande egenskaper och förmåga att förstärka hudens naturliga skydd är oöverträffad. Med den här rengöringen kan du njuta av en lyxig spa-upplevelse hemma varje dag.

Bästa Ansiktsvatten

Peace Out Revival Essence – Djuise

Juryns motivering: Här har vi en supersmoothie för ansiktet som stöder hudens PH-balans. Ett uppfriskande tillskott till din holistiska hudvårdsrutin som inte bara förhöjer badrummets estetik utan också sinnet. En vinnande kombination av fukt och lugn.

Bästa Duschkräm

Vegetable soap – Rosenserien

Juryns motivering: En mild duschkräm som har både ekologiska och rättvisemärkta ingredienser. Den superdryga, högkoncentrerade tvålen är inte bara väldigt mild och återfuktande för huden i duschen eller vid handfatet – tvålen går också att använda till skumbad, klädtvätt och fläckborttagning, till och med i saltvatten, så den är det perfekta ressällskapet.

Bästa Bodylotion

Body Balm Bali Holiday – Hagi Cosmetics

Juryns motivering: Lyxig balm i både effekt och konsistens. Ger en mjuk känsla som sitter i länge på huden. Doften tar dig genast till en exotisk plats. Den här mjukgöraren blir en självklar följeslagare för hela familjen – året runt.

Bästa Handkräm

Hand Cream – Esse Skincare

Juryns motivering: Denna handkräm är inget mindre än kunglig i sin kvalitet och fantastisk i dess doft. Den silkeslena konsistensen och förmåga att snabbt sjunka in i huden har gjort den till en självklar favorit. Hand och nagelfukt utan att lämna en klibbig yta. Det här en tub fylld av överlägsen kvalitet och lyx för dina händer. Lätt att ha med sig och snygg på hyllan.

Bästa Hårtvätt

Enchanted Island Schampo – Rauha

Juryns motivering: Tänk att få slippa en massa kemikalier i håret! Det här torrschampot gör ett effektivt jobb och får både hår och hårbotten att kännas och se nytvättat ut utan varken schampo och vatten – kan det bli mer miljövänligt? Ger också stråna textur och volym och gör på så vis stylingen enkel.

Bästa Hårvård

Reconstraction Spray With 3 amino Acids – MaterNatura

Juryns motivering: Stärk ditt svall med denna trio, aminosyror och keratin i harmonisk bio. Lyfter hårets glans och ger volym utan att tynga ner – en trygg produkt för alla som vill ha ett friskt hår

Bästa Makeup Ansikte

Mosaic Powder – Couleur Caramel

Juryns motivering: Denna produkt kombinerar hudvård och makeup på ett extraordinärt sett. Med en harmonisk mosaik av matta nyanser och ekologiska oljor ger det en naturlig och sammetslen finish samtidigt som det aktivt vårdar och återfuktar huden.

Bästa Makeup Ögon

Shadow Quad Sunset – Inika Organic

Juryns motivering: Fest som till vardag ger dessa färger varje ögonblick ett lyft. Med skönhet som håller, från morgon till kväll, förvandlas din look till något speciellt.

Bästa Made in Scandinavia

Refill Deo – c/o Gerd

Juryns motivering: Detta är mer än bara en deodorant; den är en symbol för förändring inom skönhetsindustrin. Med sin geniala refill-prenumeration tar produkten ett stort steg mot en mer hållbar framtid och visar vägen för andra skönhetsprodukter att följa efter. Den är också ett utmärkt exempel på skandinavisk innovation och förtjänar därför erkännande som en ledare inom branschen.

Bästa Rakprodukt

Shaving Soap – Sweden Eko Skincare for Men

Juryns motivering: Innovativ formula som är praktisk i sin utformning. Lätt att använda, lätt att älska. Gör rakningen till en nostalgisk ritual. Lugnar och ger återfuktningen i ett enda svep.

Året NYHET under 450 SEK i samarbete med Natural Beauty Show

Foot Cream – Green Etique

Juryns Motivering:  För steg som bär är det här en kräm som ger friskhet och vård i ett nafs. Danskt ursprung, ren och klar, för fötter som förtjänar det allra bästa varje dag.

Året NYHET över 450 SEK i samarbete med Natural Beauty Show

Lift & Clow Firming Rosy Cream – Patyka

Juryns Motivering:  För torr hud är denna produkt en riklig gåva, ger djup näring och lyster. Kollagen stärks, huden får ny vitalitet och strålande fräschör – dessutom är doften oemotståndlig.

Årets produkt i samarbete med HÄLSA

Men Face Cream – Urtekram

Juryns motivering: Det här är en återfuktande och svalkande kräm anpassad till den manliga hudens behov, men passar lika bra till en kvinnas mogna hud.

En underbar, dov doft av korkek och peppar lugnar både hud och sinne – ger en omedelbar uppfräschande känsla!

Årets Hållbarhetspris

Inlight Beauty och Mossa

Juryns motivering: Vi imponeras av Inlight Beauty och Mossa och ser dem som förebilder när det gäller att jobba med miljömässiga och sociala frågor utifrån väsentlighet, inte minst för att målsättningarna följs upp på ett systematiskt sätt och redovisas tydligt och transparent så att det går att följa utvecklingen.


Organic Beauty Awards – organicbeautyawards.se – arrangeras av NOC Sweden. NOC Sweden (Natural Organic Cosmetics) startades 2014 på initiativ av fem av de ledande varumärkena inom naturlig, ekologisk hud- och skönhetsvård i Sverige. I dag har föreningen ett 40-tal medlemmar, nocsweden.se

More from The waves we make

Julmarknader

På Bondens egen Marknad, Tessinparken kan du träffa bönderna och producenterna bakom...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *