Morgondagens stjärnor inom näringslivet kommer vara dem som förstår de nya möjligheterna som bubblar fram inom tech. 

Techscenen rör sig dock i ett så galet fort tempo att många branscher inte orkar hänga med (inklusive jag själv och min egna bransch). Det här skapar ett farligt avstånd och en onödig ångest kopplat till teknik. Bara genom att höra begrepp som AI, cyborgs, growth hacking, MR och api:er kan ju sätta igång en otrolig stress hos vem som helst. Oavsett vilken bransch man jobbar i, eller vilken roll man har. 

Strax efter det att jag och min byråpartner Caroline Lidman startade PR-byrån Number10 brann det i fingrarna att skapa en mötesplast för att minska avståndet och techångesten. Resultatet blev Innovation Academy, en utbildning med syfte att minska kunskapsglappet mellan den snabbfotade techvärlden och kommunikationsbranschen. Under fem kurstillfällen under våren fick vi tillsammans med deltagare från branschen en crash course i virtual reality (VR), programmering, användning av data, location-baserade appar och vad man kan skapa med elektronik. 

Innovation Academy har lärt oss så otroligt mycket och är ett bra ett exempel på vilken effekt

denna form av öppna mötesplatser skapar. Tack till magiska föreläsarna Faviana Vangelius (SRVIVRE), Sina Pour Amoor (Oakentech), Anna Dunblad (Kodcentrum) Jannike Kohinnor (Kodcentrum) Johan Lövblad (Castle Bravo) och Susanne Birgersdotter (iGotcha)

Kodcentrum-Innovation Academy
Caste Bravo-Innovation AcademySRVIVRE-Innovation Academy
 Susanne Birgersdotter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *