Frédérics Broyé du Poitou /My crusty cake

Vinmakaren Frédéric Brochet bjuder på det hemliga familjereceptet Frédérics Broyé du Poitou. 

Denna kaka serverades historiskt i Frankrike till arbetare på gården. Karaktäristiskt är ” knytnävsslaget ” som kakan delas med. Bitarna blir olika stora och alla välj er själva om de tar en liten eller stor bit.

Broyé du Poitou_Till dessertvinet Brochet Quarts de Chaume

1. Blanda 500 g mjöl, 250 g socker och 250 g rumstemp smör. Salta lite.
Bred ut på smörad bakplåt Vispa en äggula, som du penslar ut över degen .
2. Dra med gaffel kryssmönster
Grädda i ugn en knapp halvtimme (ca 180 gr) Håller flera dagar i plåtburk
3. Knäcks med knytnäven som sött knäckebröd

Frédéric Brochet delar sin Broyé du Poitou_Lansering Brochet Quarts de Chaume_La Cornue

Till kakan serverar Frédéric ett gudomligt dessertvin som är det första dessertvinet från Brochet: Brochet Quarts de Chaume Grand Cru 2015.

More from The waves we make

Fashion Revolution Aw

Nu är det dags för Fashion Revolution Week igen! Detta är ett...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *