_DSC0285-002

På sommaren släpper man gärna på sina rutiner och därför är det helt okej att äta glass varje dag, ibland flera gånger om dagen och dessutom kan man äta glass till lunch (och middag) utan att någon kan ha några invändningar. Utbudet av vegansk glass blir bättre för varje år, men antalet smaker är relativt begränsade och ibland kan det ju vara trevligt att få något annat än vaniljglass eller chokladglass. Därför har jag tagit fram ett superenkelt glassrecept som man kan smaksätta med vad man tycker om och vad som finns att tillgå i naturen. Just nu finns både jordgubbar och björnbär så att det både räcker och blir över så därför fick dessa sommarbär utgöra smaksättningen i min glass.

namnlös mapp 3

Glass med jordgubbar och björnbär

250 g björnbär
500 g jordgubbar
2 krm äkta vaniljpulver
4-6 msk agavesirap eller honung
6 dl havreyoghurt (eller annan vegetabilisk yoghurt)

Instruktioner

Skölj och rensa bären och kör dem sedan i en matberedare. Mixa inte för länge, utan lämna gärna några hela bitar i smeten. Blanda yoghurt med vaniljpulver och agavesirap och blanda sedan samman med de mixade bären. Rör om och häll sedan smeten i en form och ställ in i frysen i 2-3 timmar. Ta ut bunken ungefär 1 gång i timmen och rör om i glassen. När glassen känns fast (efter 2-3 timmar) är den redo att avnjutas, gärna tillsammans med färska bär.

_DSC0314-002

_DSC0353-001

_DSC0268-002

1 Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *