Igår hittade jag två smördegsplattor i frysen som måste ha blivit över vid något tillfälle. Jag låg vaken igårkväll och gladde mig åt tanken på att baka chokladcroissanter, ett bakverk jag älskar, idag på förmiddagen och att fota de vackra skapelserna. Nu var det så att croissanter inte alls var så lätt att baka som jag hade trott. Det första försöket resulterade i uppblåsta, upprullade kuddar med chokladen aningens bränd och till största delen utrunnen på plåten. Dessutom såg köket ut som ett smärre bombnedslag av någon outgrundlig anledning. Andra försöket, den sista plattan, blev i alla fall ett någorlunda lyckat försök. Men seriöst, hur svårt ska det vara att rulla ihop en deg med några chokladbitar i mitten? Jag har nyvunnen respekt för fransmännen.
Nu sitter jag i alla fall här och njuter av den enda croissanten som blev ätbar samtidigt som jag försöker tina mina frusna fingrar på en kopp te. Så fort jag är klar med detta inlägg ska jag återgå till pluggandet inför den allra sista lilla tentan på KTH. Så ser min eftermiddag ut.
AU REVOIR!



I’ve tried to bake chocolate croissants today from pre-made pastry i found in our freezer. It was a lot more difficult than I had thought! The first attempt resulted in up rolled, bloated cushions and burnt chocolate but the second try resultet in one relativly ok croissant. I have new respect for the French people.

Inga kommentarer

  • Men Maria, jisses va gott det ser ut! Bra förmiddagssyssla tycker jag 🙂 Sista tentan, innebär det att du är färdig med din utbildning snart då? Själv sitter jag och skriver seminariearbete som ska skickas in imorgon. Hade mycket hellre bakat croissanter 🙂
    Ha en fin fortsatt dag!
    Kram Johanna

  • Vad gott det ser ut! Har varit sugen på att testa göra egna croissanter men det har aldrig blivit av. Jag tycker du lyckades riktigt bra:)

    Tack för ditt tips på ekologiska produkter! Jag letar efter bra ansiktsprodukter, men tycker det är svårt att veta vad man ska välja.. Men nu har jag lite mer att gå på:)

    Kram /Linda

  • Men så gott det såg ut! Å vilka fantastiska bilder du bjuder på din fina blogg!

    Lycka till på tentan! Härlig känsla att skriva den sista!

  • Dom där smördegsplattorna är inte att leka med. Vi stod och svor över dem på nyårsafton…
    Men du lyckades verkligen. Det ser underbart gott ut och fotograferingen har du verkligen lyckats med (som alltid ).

  • Haha, så himla skönt att läsa att även matgudinnan Maria kan misslyckas lite i köket;) Men jag bara älskar bilderna, vilket ljus!! Jag älskar croissanter förresten, men tycker de ska vara naturella..mmmm!

    Idag gjorde jag egen potatis- och purjolökssoppa, det du;) Det går framåt det här.. hittade recept på rödbetssoppa också..måste testas!

    Lycka till med pluggandet! KRAAAM!

  • Det låter gott må jag säga. Dock måste jag erkänna att jag aldrig tänkt tanken på att baka dem själv 🙂

    Ha en fin fredag Maria

  • Hihi, kunde inte låta bli att fnissa lite åt dina bravader. Den lyckade ser i alla fall hur smaskig ut som helst! Vi tänkte åka och äta hotellfrukost imorgon på ett mysigt hotell i Tällberg, där brukar de servera croissanter!

    Vi bakade för övrigt sådana när jag läste franska på gymnasiet för länge sedan!

    Ville egentligen bara kika in och önska trevlig helg till en av mina favoriter 😉

    Kram Mimmi

  • Jag tycker det ser ut som du lyckats jättebra med den andra 🙂

    Härligt att se slutet på pluggandet, lycka till med tentan!

    Kramar Bella

  • Hejsan fina du! tycker ju då att dina crosanter ser dödligt goda ut!! jag hade ätit även de misslyckade 😛 Sitter och kämpar med text till mi n hemsida denna helgen.. varför ska det vara sååå svårt att skriva om sig själv? Hoppas ni har en mysig söndag!! hörde att det var 20 minus hos er så ni kanske är ute på isen? 🙂 Kram!!

Kommentering är stängd.