Den här boken, Greenterior, stod jag höll i på Papercut i höstas. Vansinnigt fin! Och vansinnigt dyr. Därför la jag motvilligt tillbaka den i högen. Jag har dock inte riktigt kunnat släppa tanken på den och för ett litet tag sedan publicerade Residence en intervju med bokens författare Bart Kiggen och Magali Elali. När den efter det började dyka upp här och där i bloggvärlden (och jag dessutom insåg att den fanns till ett betydligt humanare pris på Bokus) så slog jag till. Nu är den på väg hem hit och jag kan knappt vänta.

Det här med grönska i hemmet känns självklart för mig och har nog nästan alltid gjort. Det känns inte riktigt som ett hem utan växter. Sen kan jag erkänna att det blivit mer och mer här hemma de senaste åren. Det bästa är när växten har en historia, att den kommer från en person eller plats jag tycker om. Kompisplantor har jag ju skrivit om tidigare och det växer i min vänskapskrets. Jag brukar ta sticklingar när vi är på resor och har både pelargoner, purpurblad och rosmarin från olika ställen i Europa. På vår resa till Grekland i höstan fick jag en knippe vedartad basilika från en gammal man som stod och sålde olivolja och kapris vid vägkanten. Den rotade jag och nu växer nu för fullt här hemma, även om den verkar sakna lite av det grekiska ljuset…

Foto: Bart Kiggen