Ett par snabba kort tagna från vårt vardagsrum förra helgen. Det är grönt och jag älskar det! Förutom den ordentligt stora växten philodendron så fick en Kungscissus flytta in här för några veckor sedan. Jag har länge tänkt att jag skulle vilja ha en klätterväst som skulle kunna ta över det där hörnet bakom soffan. Jag hoppas att den kommer trivas där! Gröna växter är ju inte bara fina det gör faktiskt nytta också. Förutom att avge syre och vattenånga tar det även upp partiklar och farliga ämnen från luften. Formaldehyd och olika kolväten (tex bensen och toluen) som bland annat kommer från våra möbler och byggmaterial finns i vår inomhusluft och flertalet av dem är cancerogena. NASA släppte 1989 en intressant rapport där de studerat olika vanliga krukväxter och hur de tar upp olika gifter från inomhusluften. Mer om vilka växter som är bra kan ni läsa om på bl.a. Grön luft och Ekobyggportalen.

2 Comments

Kommentering är stängd.