Jag fick bilder från Norrgavels nyheter här om dagen och tilltalades väldigt mycket av den grågröna färgen som dom utökat sitt sortiment med. Den finns nu både som äggoljetempra, fägval på möbler och på deras linneprodukter. Jag som är ute efter nya lakan blev väldigt sugen att svänga förbi deras butik och titta på den nya färgen. Linnelakanen är för övrigt färgade utan skadliga kemikalier  i enlighet med GOTS (Global Organic Textil Standards) vilket är riktigt bra även om jag hade önskat att själva linen också var certifierad. Färgen följer den trend vi sett mot grönblåttgrått de senaste åren. Jag kanske är lite insnöad i bloggvärlden men det känns som att allt började med Tant Johannas gröna som Johanna Bradford (för övrigt en av de största inspiratörerna bland bloggarna, enligt min mening) målade sitt sovrum med för några år sedan.

 

 

En annan nyhet som jag blev nyfiken på var den här sammetskudden som Norrgavel tagit fram tillsammans med Caravane. Jag har sedan tidigare ett par i linne men den här blågröna skulle jag gärna ha.