FilippaK_cereal_2

FilippaK_cereal

Filippa K’s instagram såg jag idag nyheten om att de, i samarbete med Cereal, släpper en guide, Filippa K Care,med tips för hur vi bättre tar hand om vår kläder. Allt från tvättråd till lagningstips och annat att tänka på för att minska det ekologiska fottrycket när det kommer till kläder. Här kan ni läsa mer men det ska även gå att hämta ut en affisch  från någon av deras butiker som man kan hemma. Vackra bilder a la Cereal gör ju inte saken sämre.

Jag imponeras av Filippa Ks hållbarhetsarbete och den senaste åren har de lanserat flera intressanta tjänster, bla möjligheten att hyra kläder eller att det på deras hemsida går att läsa om vart varje klädesplagg producerats och vilken fördelning det finns av kvinnor och män på arbetsplatsen på just den fabriken/återförsäljaren. Hurra för öppenhet och hållbarhet!