Det är så vansinnigt lyxigt att både jag och Johan kan vara hemma mycket tillsammans med Ellen just nu. Det är fördelarna md hans skiftjobb. I torsdags begav vi oss ut i skogen för att leta svamp och andas lite skogsluft. Vi hittade inga mängder men en och annan karljohan och lite kantareller slank ner i korgen. Problemet med att gå i skogen i Stockholm är att man knappast är den första som är där… Ellen verkade i alla fall gilla att hänga med på magen även om hon sov större delen av tiden. Efter några timmar blev det fikapaus för oss och matpaus för Ellen. Så rackarns smidigt det här med att amma alltså.

 

Kantarellerna åt Johan på macka och karljohanen hamnade in en världsgod risotto som vi bjöd vänner på på fredagen. Vi gjorde ungefär enligt det här receptet, fast med karljohan istället för skogschampinjoner. Till hade vi, förutom ruccola, knaperstekt rökt sidfläsk och tärnat äpple. Till och med jag som inte lärt mig äta svamp (fast som älskar att plocka det) gillade den!