Håll i hatten, för nu kommer ett inlägg om något helt annat än växter! Jag har varit på Formex hela dagen och blivit jättetrött i benen, men också inspirerad och lite kär (i en pappersskulptur). För den som undrar vad en biolog gör på en inredningsmässa, så kan jag tala om att jag även arbetar med inomhusodling samt hållbar växtservice och växtstyling tillsammans med trädgårdsdesignern Emma Jägbeck, på vårt nykläckta företag Urban Ecologista. Vi är inne i en superspännande fas då vi letar efter nya leverantörer och eventuella samarbetspartners och jag tycker mig känna att vi fann båda kategorierna idag.

Här är några av dagens favoriter:

Processed with VSCOcam with c1 presetParabolid-medium-large johanna forsbergVäxthållaren/ljuslyktan Parabolid i stålnät från ateljé Johanna Forsberg. Den är som gjord för Urban Ecologistas kokedama! Dessutom så är Johanna kanske universums trevligaste person.

 

 

 

 

Pappersmonoliten Myrrh från Future Days. Jag ÄLSKAR den (och allt annat från den här stjärnan). Inspirationen till skulpturen kommer från musik från banden The Church och Roxy Music, vilket inte direkt gör att jag tycker mindre om detta lilla konstverk. Så här står det om Future Days på Nordic Design Collective ”Inspirationen till färgpaletterna kommer från Malmös postmoderna byggnader, Malcolm McLaren och Vivienne Westwoods tidiga kollektioner, Chelsea och Swingin´ London på 60-talet, Los Angeles så som Doobie Brothers sjöng om staden på 70-talet och Italienskt 80-tal genom Pet Shop Boys ögon med en swatchklocka på armen.” .

.future days myrrhfuture days chrome vase

Stor LIKE på den. Även Chrome Vase från samma formgivare är en favorit. En tämligen snygg pappersvas som träs över en pet-flaska. Geni!

Processed with VSCOcam with g3 preset

Smycken från Saga Melina. De här är från en äldre kollektion. Jag vill ha exakt precis alla och jag vill dessutom hänga upp alla mina krukväxter i läder och metall. Är det normalt?

 

 

 

 

 

Vad jag åt för festligt till lunch? En Wasa Sandwich och en Pepsi Max.

XOXO

//inredningsbloggaren

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *